Alpha

Ontmoeten, vragen, ontdekken

Druk, druk, druk …
Is dit nu het leven? Is er meer?
Ontdek met ‘Alpha’ leven, zingeving en geloof!

Heb je ook moeite met de drukte van het dagelijks leven? Ren je ook van de ene afspraak naar de andere verplichting? Elke dag komen er vragen op ons af: beroepsmatig, in gezinsverband, in de kennissenkring, …

Daarnaast duiken ook de grotere vragen op: waarom ben ik hier? Waar ga ik naartoe? Is dit nu het leven? Vaak nemen we niet de tijd om over deze vragen na te denken. Daarom organiseert onze pastorale eenheid een reeks bijeenkomsten (Alpha-avonden) om met elkaar in gesprek te gaan over die grote vragen van het leven. Wij willen iedereen de kans geven een antwoord op deze vragen te vinden in de ontmoeting met Jezus. Op donderdag 6 oktober is er een Alpha startavond.

Tijdens elf ontmoetingen, meestal op donderdagavond, worden zingeving en christelijk geloof in een gemoedelijke sfeer verkend.

Een Alpha-avond begint telkens met een gezellige maaltijd in een informele sfeer. Na een korte inleiding volgt een gesprek in kleine groepen. Elke avond behandelt een andere vraag, bedoeld om het gesprek op gang te brengen.

Op een Alpha-avond is iedereen van harte welkom! Het is zeker geen studiecursus. Evenmin is het bedoeld voor (regelmatige) kerkgangers, al zijn die vanzelfsprekend wel welkom. Op Alpha denk je samen na over verschillende inspirerende geloofsonderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. We verwachten een heel verscheiden publiek van zin-zoekers: gelovig, niet-gelovig én anders-gelovig. Alpha zorgt voor een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin mensen met diverse meningen en visies samen open en eerlijk naar elkaar luisteren en respectvol met elkaar in gesprek gaan.

De bijeenkomsten gaan door in de Sint-Bernadettestraat 7 in Mortsel. We starten om 19u en eindigen om 21.30u.

De data zijn: donderdagen 6 okt, 13 okt, 20 okt, 27 okt, 10 nov, 17 nov, 24 nov (uitzonderlijk zaterdag 3 december voor een ganse dag), en opnieuw donderdagen 8 dec, don 15 dec en don 22 dec.

Interesse? Schrijf je in of neem vrijblijvend deel aan de startavond. Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/DUAGBwe2MJjCnwNs7