Wekelijkse Gebedsdiensten in WZC De Meerminne

Wekelijkse Gebedsdiensten in WZC De Meerminne

Iets wat weinig mensen weten is dat er elke dinsdag om 10.30 uur een gebedsdienst is voor alle bewoners van het WZC die zich daarvoor aanmelden. Acht jaar geleden waren er twee gebedsleiders die dit initiatief namen, namelijk Martine Buysse en Griet Harboort, dit in samenspraak met het bestuur van de Meerminne.

De tweede stap was dat er ook medewerkers moesten zijn om de bewoners op te halen in hun kamers en ze te begeleiden naar de zaal waar de dienst zou doorgaan. Een zestigtal inwoners hadden positief gereageerd. Zo startten dan de wekelijkse bijeenkomsten.

Tijdens de volgende jaren kwamen er nog twee gebedsleiders bij en kon de opdracht beter verdeeld worden. Maar ook hier heeft de coronaperiode een invloed gehad op de deelnemers en verminderde het aantal aanwezigen tot een dertigtal. Nu beslisten Martine en Griet om te stoppen met het voorgaan in deze gebedsvieringen. Wij danken hen voor hun inzet en bezieling van deze vieringen, ja met tranen in de ogen namen zij afscheid.

Na de laatste viering was er nog een gezellige bijeenkomst van de gebedsleiders en de helpers, aangeboden door de verantwoordelijke van de Meerminne, Hilde Nagels.

De vorige week waren er twee nieuwe gebedsleiders die hebben toegezegd om mee in de vieringen voor te gaan. Met de kerkelijke feestdagen komt Pastoor Tom  voor een eucharistieviering.

Dank aan Martine en Griet voor hun jarenlange  inzet en ook dank aan allen die meewerken om de vreugde bij de bewoners van de Meerminne te kunnen brengen.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.