Wil jij ook zo’n mooie kokosmat waarmee je VREDE wenst aan ieder die bij jou binnenkomt?
De opbrengst gaat naar mensen die echt hulp nodig hebben.
Een beetje uitleg…
Het leeft al langer in mezelf. En als ik het beter bekijk , schuilt er zelfs een stukje jaloezie onder.Noem het gezonde jaloezie. Omdat we als Christenen niet altijd uitdragen wat andere gelovigen wel doen en omdat we gewoon beter kunnen.
Ik heb al zoveel van onze lieve Heer geleerd. En wat een krachtige boodschap geeft Hij mee met de woorden ‘de vrede zij met U’.
Of ‘vrede aan dit huis “.
Al getriggerd door de serie van Morgan Freeman van National Geographics las ik het artikel in Trouw, een Nederlandse magazine over de vredesgroet.
Hoe een jonge Duitse kunst student de academie wist te verrassen door de dom, een synagoge en een moskee te gebruiken voor zijn eindwerk.
Hij hing namelijk de Vredeswens van onze drie zuster geloven door elkaar aan de genoemde Heilige gebouwen.
Zo hing aan de dom in Keulen Salam Aleikum in fluo boven de deur. De Arabische Vredeswens die deze Gelovigen elke dag uitspreken als ze elkaar ontmoeten. Wat die jongeman deed , was meer dan een statement maken.
En dan heb ik het nog niet gehad over hoe stevig en graag we niet mee sjaloom zingen .
Hoe gelovig we ook mogen zijn. En hoe sterk de bijbel ons ook mag raken. We laten teveel van de inhoudelijke rijkdom als braakgrond liggen. Onuitgewonnen vruchtbare bodem.
Wat we in ons hart koesteren, moeten we als Christenen meer durven uitdragen.
Elkaar vrede toewensen , kan en mag ook buiten onze zondagse viering.
Wens elkaar een mooi en vredig leven toe , laten we de oefening maken om meer vredig samen te leven.
En laten we al beginnen met elkaar zo te begroeten bij het betreden van elkaars woning. Onderweg en met regelmaat. Want het kan niet genoeg herhaald worden en niet genoeg uitgedragen worden: Vrede voor jou! Ik wens jou een mooi , evenwichtig en vredevol leven toe , en laten we vredig samen leven.
Annick
About the author