Vurig Verbonden met 80000 kijkers

Vurig Verbonden met 80000 kijkers

De “vier de zondag” van mei viel samen met de tweede TV-mis die rechtstreeks uitgezonden werd vanuit onze PE, meer bepaald vanuit de basiliek van OLV van Lourdes.

Vanzelfsprekend sloten we aan bij deze feestelijke viering. Daarover lees je meer in een ander artikel in deze editie.

Ondanks de regen bleven velen na de viering napraten bij een drankje en een gebakje, mee verzorgd door de mensen van IederEEN vurig verbonden. Is het een dooddoener te zeggen dat de televisie blijkbaar mensen samenbrengt?

Na de picknick in de voorhal van de basiliek stond nog een Mariawandeling op ons programma.

En kijk, langzaam maar zeker priemde de zon doorheen de zware regenwolken. In de loop van de wandeling kregen zelfsmeer en meer jassen en truien een plaatsje in de tassen, op de arm of rond de heupen.

Onderweg kregen we leuke opdrachten (soms ook doordenkers!) gebaseerd op de woorden van het Weesgegroet. Bij elke opdracht konden we een kraal verdienen waarmee we  bouwden aan een tientje van de rozenkrans. We eindigden met een gebed en lied rond het Mariabeeld in de tuin van WZC Immaculata. Het kon niet beter passen als afsluiter.

Toch kreeg de wandeling nog een staartje. Niemand kan immers door de Onafhankelijkheidsstraat passeren zonder halt te maken bij Sint… sorry Glacé Jozef.

En  geloof het of niet: zodra de ijsjes op waren, pakten zich dreigende wolken samen boven Edegem en Mortsel en kregen we een kanjer van een onweer te verwerken. Maar dat deerde ons helemaal niet want we hadden er weer een fijne “vier de zondag” op zitten.

Op 23 juni hebben we alweer de laatste “vier de zondag” van dit werkjaar. Daarover meer in een volgende editie.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.