Vroege uitnodinging: dekenale conferenties van 5 en 12 maart 2024 met als thema “Kiemcellen van kerk zijn”

Vroege uitnodinging: dekenale conferenties van 5 en 12 maart 2024 met als thema “Kiemcellen van kerk zijn”

Wat we als parochie en pastorale eenheid kunnen betekenen. Wat zijn tegenwoordig manieren om als gelovigen en zinzoekers een gemeenschap te vormen? In onze samenleving zoeken velen naar dit soort gemeenschappen, maar kunnen ze deze maar moeilijk vinden.

Voor al die mensen kunnen we als geloofskernen en pastorale eenheid een kiemcel zijn. Daarvoor moeten we vooral zelf een biddende gemeenschap vormen.

Door samen stil te staan en ruimte te bieden, kunnen we uitstralen wat geloof kan betekenen. Dat is broodnodig, binnen en buiten de parochie. Op deze avonden gaan we aan de hand van basisprincipes uit de kloosterspiritualiteit samen op zoek.

Als gastspreker verwelkomen we op deze avonden prof. dr. Thomas Quartier, osb, benedictijnermonnik en hoogleraar Liturgische en Rituele Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

U kan kiezen uit één van beide avonden (telkens van 19.30 tot 22.00 uur, onthaal vanaf 19.00 uur):

  • 5 maart 2024 in de Sint-Franciscuskerk, Dokter Peetersstraat 88, 2440 Geel-Elsum
  • 12 maart 2024 in het Geloofscentrum Immanuel (Sint-Jozefkerk), Albrecht Rodenbachstraat 33, 2540 Hove

Iedereen is welkom, na inschrijving: via email: vicariaat.kempen@bisdomantwerpen.be of via het nummer 03 500 00 18, ten laatste tot 28/2/2024 voor Geel-Elsum en tot 6/3/2024 voor Hove.

Deelname is gratis. Een vrijblijvende gift mag. De kosten voor deze conferenties worden gedragen door de dekenale fondsen voor kerkopbouw.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.