Vrijwilligers gezocht! (Vacatures)

Deze pagina is permanent onder constructie. Er volgt altijd wel iets nieuws!

Interesse voor een van deze taken of zelf een voorstel? Mail ons op peheiligemm@gmail.com of bel 0487 89 08 41!

We organiseren vaak activiteiten. Bij communies en vormsels is er dan een professionele fotograaf, maar we zoeken zeker ook een aantal mensen die fijne momenten willen vastleggen op de gevoelige plaat.
In Edegem en Mortsel wonen ook minder mobiele mensen. We zoeken mensen die af en toe een wandeling of een boodschap wil doen met een persoon in een rolstoel.
In december proberen we in elke kerk een prachtige kerststal te zetten. Maar de ploeg mensen die dat al jaren doet, telt zelf ook al heel wat jaren. Welke jonge(re) krachten willen helpen?
De tijd de pastoor en de diaken alle kerkelijke uitvaarten kan voorgaan, is voorbij. Gelukkig zijn er al een twaalftal mensen die de opleiding ‘gebedsvoorganger voor uitvaartdiensten’ gevolgd hebben of aan het volgen zijn. Wie ziet zichzelf dat doen?
Er zijn heel wat eenzame mensen in onze pastorale eenheid. Wie heeft er tijd om op regelmatige basis een bezoekje te brengen?
Muziek is belangrijk in de kerk. Speel je een instrument of kan je zingen? Onze koren en muziekensembles zullen jou graag zien komen!
Koppels die trouwen voor de kerk krijgen gedurende 1 zondag een deugdoend kennismakings- en vormingsmoment aangeboden. Wil je samen met je partner meedraaien in de ploeg van de verloofdenwerking?
De pastorale eenheid heeft naast kerken ook een heel aantal andere gebouwen in beheer. Parochiehuizen, pastorieën, vergaderlocaties, … We zoeken mensen die in hun eigen wijk zich mee over zo een gebouw willen bekommeren: af en toe de deur open en dicht doen, in het oog houden of alles werkt, zelf eventueel kleine herstellingen doen…
Heel wat werkgroepen in onze pastorale eenheid zouden nog versterking kunnen gebruiken. Wie onze website een beetje volgt, weet hoeveel verschillende initiatieven wij naar kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen op het getouw zetten. Misschien heb jij, naast een portie geloof ook voeling met een van die doelgroepen? We zullen je met open armen ontvangen.
Doet je kind je vormsel? Als je jullie nu samen eens een paar keer een bezoekje brengen aan iemand in je buurt die eenzaam of ziek is?
Hilde verzet op vrijwillige basis bergen administratief werk voor onze pastorale eenheid. Wie kan haar een paar uurtjes per week assisteren?
We dromen van een kinderkoor. Maar wie zal die jonge gasten begeleiden en dirigeren? Wie weet is dat iets waar u al jaren over droomt?
We zoeken iemand die bereid is om een gsm van de pastorale eenheid bij zich te hebben om uitvaartaannemers te woord te staan die een kerk willen vastleggen voor een uitvaartdienst. Die mensen zijn er nu al, maar als ze met meer zijn, kan de gsm af en toe eens doorgegeven worden.

Interesse voor een van deze taken of zelf een voorstel? Mail ons op peheiligemm@gmail.com of bel 0487 89 08 41!

2 Comments so far

WillemPosted on12:49 pm - jul 2, 2021

Geachte,

Zowel in de Kra-n/ch-t van vuur als op deze website vind ik een oproep voor vrijwilligers met eerder een technisch profiel. Ik citeer even de oproep op de website:

“De pastorale eenheid heeft naast kerken ook een heel aantal andere gebouwen in beheer. Parochiehuizen, pastorieën, vergaderlocaties, … We zoeken mensen die in hun eigen wijk zich mee over zo een gebouw willen bekommeren: af en toe de deur open en dicht doen, in het oog houden of alles werkt, zelf eventueel kleine herstellingen doen…”

Nu is er recentelijk voor mezelf heel wat tijd vrijgekomen waarvoor ik op zoek ben naar zinvolle invullingen binnen mijn ervaring en interesseveld. Ook is het zo dat ik er (gaandeweg steeds meer en meer) voldoening uit haal als ik geslaagde herstellingen kan uitvoeren. Naast digitale vaardigheden hou ik er namelijk van om met de handen te werken. Als ik op die manier een steentje kan bijdragen voor het milieu, dan bewaar ik het geloof dat ik nuttig bezig ben. Omdat deze oproep uitgaat van mijn eigen parochie of een naburige, ervaar ik de nabijheid als een bijkomende troef en motivatie om me kandidaat te stellen.

o.w. Hiervan lijkt het me zonde om een ontmoeting uit te willen sluiten.

Is het mogelijk om naderbij kennis te maken met de betrokkene(-n) van deze oproep?

Met vriendelijke groeten,

Pim Vertommen.

  Dirk Van de PoelPosted on9:05 pm - jul 2, 2021

  Beste,

  We stuurden je bericht door naar pastoor Tom. Die neemt snel contact op. We kunnen je aangeboden hulp zeker goed gebruiken.
  Om je privacy te garanderen hebben we in het bericht je gsmnr. onleesbaar gemaakt.
  Hartelijk dank.

  Vriendelijke groet
  Het redactieteam van de PE

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.