VREDE EN VRIENDSCHAP IN HET SPOOR VAN DE ZALIGE CHARLES DECKERS Ontmoeting en dialoog tussen moslims en katholieken

VREDE EN VRIENDSCHAP IN HET SPOOR VAN DE ZALIGE CHARLES DECKERS Ontmoeting en dialoog tussen moslims en katholieken

Charles Deckers © Wikipedia, foto Yvan Deckers

Op 7 mei 2023 herdenkt het bisdom in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal opnieuw Witte Pater Charles Deckers, afkomstig uit Antwerpen. Hij werd als één van de negentien martelaren van Algerije op 8 december 2018 zalig verklaard. Vanuit zijn katholiek geloof stond hij dicht bij de mensen, ongeacht hun geloofsovertuiging. In het spoor van het gedachtengoed van Charles Deckers geven we moslims en katholieken die dag in de Kathedraal de kans elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen.

Met een gevarieerd programma (eucharistieviering, vredesgebed, getuigenis van Hamid Riffi, moslim en directeur van het Mechelse Scheppersinstituut, gesprekken met priesters, pastorale werksters en moslims) ontdekken de aanwezigen dat Charles Deckers spirituele onderstroom ook ons uitnodigt tot een zinvolle en vooral respectvolle dialoog tussen christenen en moslims. Iedereen is van harte welkom!

Meer info over deze dag alsook de flyer vind je op de diocesane website van CCV Antwerpen: www.kerknet.be/organisatie/ccv-antwerpen.

Op www.charlesdeckers.be kom je meer te weten over wie Charles Deckers was of bekijk gewoon deze YouTube-documentaire.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.