Volodymyr Hreshchuk doet stage in onze pastorale eenheid! Welkom!

Volodymyr Hreshchuk doet stage in onze pastorale eenheid! Welkom!

De aarde draait zo verrassend dat ons leven vol van avonturen zit. Tenminste ik heb zulke ervaring.
Mijn naam is Volodymyr en ik ben een getrouwde seminarist uit Oekraïne die pastorale stage gaat doen bij pastoor Tom Schellekens.
Toen ik klaar was met de middelbare school, begon ik met veel enthousiasme aan de priesteropleiding. Het was mijn eerste volwassen avontuur… Van een schoolleerling die trots was op wiskunde en fysica, wilde ik een leerling van Christus worden om Hem samen met de anderen beter te leren kennen.
Tijdens het tweede seminariejaar droomde ik ervan om missionaris te worden, dus naar elders ver weg te vertrekken. Dat heb ik verteld aan de rector. Pas een jaar later kreeg ik te horen: “manneke, jij mag wel naar België…” Oei, wat is dat? Waar ligt dat?

In 2019 kwam ik terecht op het Johannes XXIII-seminarie te Leuven. Dan dacht ik dat is echt wel een avontuur? O God, waartoe heb Gij mij naar hier gebracht? Zo begon de kennismaking met België.

Door de voortzetting en dankzij vele goede mensen is het me gelukt om theologie in het Nederlands te volgen. Tijdens de studie werd ik ook verliefd en tijdens de voorbije zomer huwde ik met mijn echtgenote Helena. Eigenlijk behoor ik tot de Byzantijnse ritus binnen de Katholieke Kerk. Volgens deze traditie heb jij als de toekomstige priester een keuze tussen het celibaat en het gehuwde leven.
Mijn hart werd meer aangetrokken tot de tweede.

Na de leerrijke tijd op het seminarie mag ik nu beginnen aan de pastorale stage. Binnen de eerste weken in Mortsel en Edegem heb ik al veel warmte en openheid kunnen ervaren. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de Oekraïense Katholieke gemeenschap te Antwerpen. Nu hoop ik om als mens en als christen te mogen groeien in dit nieuwe avontuur.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

2 Comments so far

FilipPosted on10:02 pm - okt 3, 2022

Welkom Volodymyr in onze PE.

Nathalie Bruffaerts & mama Christiane DemarbaixPosted on4:22 pm - okt 4, 2022

Hartelijk welkom Volodymyr bij onze gemeenschap

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.