Vlaamse feestdag in Mortsel gevierd in de Heilig Kruiskerk.

Vlaamse feestdag in Mortsel gevierd in de Heilig Kruiskerk.

In aanwezigheid van de burgemeester, en een aantal raads- en bestuursleden werd zondag 7 juli in de Heilig Kruiskerk de eucharistieviering gehouden voor de Vlaamse Feestdag van 11 juli. Pastoor Tom ging deze viering met zijn gekende gedrevenheid voor. De viering kadert naar gewoonte in de Vlaamse feestweek van Mortsel.

We citeren graag enkele teksten uit de viering.

Pastoor Tom bij het begin van de viering:

Vandaag vieren wij hier het feest van de Vlaamse Gemeenschap Om zoveel waardevolle Vlaamse traditie willen wij dankbaar zijn “Vlaams” en “Christelijk” gingen eeuwen hand in hand In meesterwerken die ver over onze grenzen bekend zijn hebben Vlaamse kunstenaars hun liefde voor het volk en hun geloof uitgedrukt.

Communiebezinning:

Ik bad om kracht en God gaf mij zorgen om mij sterk te maken.
Ik bad om wijsheid en God gaf mij problemen om te leren oplossen,
Ik bad om welvaart en God gaf mij verstand en spieren om te werken
Ik bad om moed en God gaf mij gevaren om te overwinnen
Ik bad om liefde en God gaf me lastige mensen om te helpen
Ik bad om gunsten en God gaf mij gunstige gelegenheden.
Ik kreeg niets van wat ik gevraagd had.
Ik kreeg alles wat ik nodig had.
Dank U, God, omdat Gij mijn gebed hebt verhoord.  

De Cantorij Sint-Cecilia o.l.v. Elisabeth Meulenbergs verzorgt de muzikale omlijsting van de Eucharistieviering. Als solisten spelen Danielle Van Keilegom (hoorn en dwarsfluit), Marc Preud’homme (klarinet) en Jos Smets ( orgel en piano).

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.