Vier de zondag: Thema Leef!

Vier de zondag: Thema Leef!

Volledig fotoverslag onderaan!

Het evangelie van Johannes waarbij Jezus Lazarus laat opstaan uit de dood gaat over een sterk en vooral een krachtig en betekenis vol optreden van Jezus.
Niet enkel als voorbode en aanleiding tot zijn eigen arrestatie en executie.

Jezus wil als levensbron fungeren temidden van waar wij als mens doorheen gaan. In ervaringen van verlies , verdriet , pijn , falen en tekorten  wil Jezus aanwezig zijn. De kracht van God die zichtbaar wordt in onze zwakte. Het nieuwe leven dat begint  daar waar ik het zelf niet meer red. Leren wat opstandingskracht is als je gebukt gaat onder de zwaarste last.
Kruis en opstanding. Gebrokenheid en heling, vallen en opstaan,  sterven en opnieuw geboren worden. 
Leef!  als sterke uitnodigende positieve boodschap kon ons als thema oeverloos inspireren.
Laten we die steen voor iemand wegrollen als hij het zelf niet kan.

Jezus toont ons de weg waarin we Hem mogen volgen.  Laten we er zijn voor elkaar doorheen de moeilijke stukken van het leven en ontdekken wanneer we geroepen worden iets van God te brengen. Jezus doorheen ons laten werken en zelf een teken van hoop en leven zijn.

En dan onze rijkelijk gevulde zondagmiddag.  Samen eten schept verbondenheid  , de lekkere rijst met groentjes en frikadellen op grootmoeders wijze deden ons bijna vergeten dat we nog aan het vasten zijn.
Eerst nog vergaderpunten overlopen. Gastspreker Veva geeft toelichting project rond thema Leef! :”Levensadem vzw” opvang en begeleiding van moeders en gezinnen die een levensoefening moeten doorstaan rond al dan niet abortus , sterfgeboorte….

En dan de werkgroepjes met drie doorschuif opdrachten. We kregen een rotssteen mee ” een als steen beschilderd kartonnen doosje ” met een extra boodschap  , deugddoende zin of tekst “.
En dan was het leuk om naar de gymzaal te gaan en elkaar in te wikkelen in papier zoals Lazarus helemaal in doek gewikkeld was ,om daarna ieder weer te bevrijden.  Kregen we dan weer een andere vibe te voelen bij een wedstrijdje zakken lopen. Om tot slot een mooie steen te mogen kiezen om deze van een boodschap te voorzien die kracht of aanmoediging geeft. De steen mochten we meenemen om deze ’te laten tegenkomen of vinden ‘ op iemands pad die kracht kan halen uit de boodschap. Als dat geen mooie is!

En dan viering met onze jong volwassenen die zich klaarmaken op hun doopsel met Pasen. Inhoudelijk mooie liederen,  teksten en gebeden,  vanbinnen voelde het allemaal samen best als krachtig aan. 
Iedereen kon het beamen: ook al is het leven als Gelovige Christenen niet altijd licht  ons Geloof geeft wel telkenmale kracht, energie en doorzettingsvermogen. 
En dat is Gods werk. 

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.