Tussenstapviering van 1 oktober ‘23

Tussenstapviering van 1 oktober ‘23

Op zondag 1 oktober ’23 werden de kinderen van het 3e, 4e en 5e leerjaar uitgenodigd voor een tussenstapvoering in de zondagskerk H. Kruis om 11.00 uur. Het thema van deze viering voor de 26e zondag door het jaar was ‘Ja zeggen en doen’.

In het evangelie volgens Mattheüs leerden we over twee zonen die ieder een andere keuze maakten als antwoord op de vraag van hun vader om te werken in de wijngaard. De ene zoon die eerst nee zei en daarna toch ja en die toch in de wijngaard gaat werken, aan hem komt het Rijk Gods toe, zo staat er.

Het was een mooie viering met stemmige muziek en zang. Speciaal was de aanwezigheid van Denise Waelbers, een Mortselse vrouw die in de voorbije week 108 jaar oud geworden was. Zij kreeg een hartelijk applaus. Er waren zeker wel vijftien kleine kinderen die in de nevendienst mooie tekeningen hebben gemaakt van mensen die werken en doen. Pastoor Tom sprak in zijn preek over oprechtheid en waarachtigheid, over de juiste keuzes maken en er dan naar handelen. Pakkend was zijn getuigenis waarbij drie broers met een ziekenzalving in het UZA duidelijk de juiste keuze gemaakt hadden voor hun moeder die op sterven lag.

Bij het buitengaan kregen we van de vier misdienaars nog een foldertje over de hop-on hop-off activiteit van onze pastorale eenheid op zondag 15 oktober ’23. Bij een drankje en een knabbeltje konden we daarna elkaar nog ontmoeten en ene goede zondag toewensen.

Wouter Verhaverbeke

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.