Meimaand Mariamaand

Meimaand Mariamaand

Wat kan u doen in de

meimaand-Maria maand?

In het dagelijks gebed van pastoor Tom (te vinden op deze website) zal dagelijks ook een Weesgegroet gebeden worden. In de weekendviering opgenomen in Sint-Benedictus zit in de maand mei ook steeds een Marialied (ook te beluisteren via deze website).

Individueel mag u natuurlijk de grot bezoeken aan de basiliek in Edegem of bidden bij het beeld van OLV van rust in de kerk van Heilig Kruis.

Voor wie niet zelf naar de grot kan gaan of graag verbonden is met anderen is hier een digitale bedevaart naar de grot https://www.youtube.com/watch?v=i8_K2pZ9nnc&feature=youtu.be

We zijn het gewend een kaarsje aan te steken voor iemand of te bidden om wat licht. Nu vele mensen niet meer buiten kunnen of durven komen, is het moeilijk om dat te doen. Daarom geven we u de kans een kaarsje ’te bestellen’. Wij steken het dan aan voor u. Dat kan voor de grot in Edegem en ook voor de kerk van Heilig Kruis in Mortsel.
Kies dus het juiste bedrag en stort op BE87 73103581 4694 met vermelding van hoeveel kaarsjes en waar u die wil laten branden.
Wij doen de rest.

Voor de grot:

  • Gewone kaars brand 4uur 0.5 euro
  • een dag kaars 1 euro
  • Drie dagen kaars 2 euro
  • Negen dagen kaars 4 euro

Voor H Kruis:

  • Kaarsje 30 cent

Lied gemaakt over de Heilige Bernadette (Nederlands) met info over mei bedevaart: https://www.kerknet.be/bisdom-antwerpen/informatie/meibedevaart-info

Voor eucharistie, rozenkrans en gebed: http://www.radiomaria.be/

About the author

Dirk Van de Poel administrator

1 Comment so far

Griet LambertPosted on12:43 pm - apr 18, 2020

Proficiat met de website ! En dank aan Pastoor Tom en alle medewerkers van de pastorale eenheid H. Maria Magdalena! Dank zij jullie hebben we kunnen genieten van alle missen en diensten tijdens de Goede Week en rond Pasen! Hierdoor werd het voor ons, ondanks corona, toch nog een mooi Paasfeest !
Het was een waar feest om deze vieringen hier thuis te kunnen volgen met de mooie beelden vanuit onze vernieuwde eigen parochiekerk St.- Benedictus. Ook de muziek en de samenzang, live, mocht er zeker zijn. Het klonk net of we in een abdijkerk zaten!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.