SINT-BENEDICTUSKERK Gepolychromeerd Mariabeeld terug na restauratie

SINT-BENEDICTUSKERK Gepolychromeerd Mariabeeld terug na restauratie

Het gerestaureerde beeld

Voor de Mariamaand mei heeft de Kerkfabriek van St. Benedictus voor een fijne verrassing gezorgd: het mooi gerestaureerd polychroom Mariabeeld is terug na bijna twee jaar afwezigheid, en staat vooraan in onze kerk te pronken…

Restauratrice Noortje Cools heeft eerst het hele beeld grondig gereinigd met solventen en ook oude lijmresten en overschilderingen verwijderd.

Daarna kwam het invullen van lacunes en breuknaden. Tevens werden de houtwormaantastingen aangepakt. Als ’final touch’, kwam het retoucheren op kleur en het aanbrengen van een beschermlaag. De foto’s zijn sprekend, Maria waardig!

Hoe het beeld bewonderen?

Kom in deze Mariamaand langs ter gelegenheid van een zaterdagviering om 17 uur. Indien jullie echter niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn: onze vieringen worden elke zaterdag gestreamd, live, en de opnames kan je nog wekenlang bekijken.

Hoe doe je dat? Ga naar onze website www.mijnparochie.be. Scroll verder naar ‘online vieringen’ en zoek de vieringen in mei. Je kan daarbij nog ‘youtube’ aanklikken, zodat je alles op volledig scherm kunt bekijken. De ganse maand mei staat het beeld vlak naast het altaarpodium.

Noortje Cools

Deze jonge vrouw is een bekwame restauratrice. Zij is het die de obiits boven de lambrizeringen aan weerskanten in het hoogkoor, vakkundig heeft gerestaureerd.

Maar de velen die al eens naar het VTM-programma ‘Eenmaal andermaal’ met Jacques Vermeiren en Axel Daeseleire gekeken hebben herkennen zeker haar naam: zijzelf (en ook haar zus Ansje) heeft heel wat voorwerpen onder handen genomen voordat ze naar het veilinghuis gingen om bij opbod verkocht te worden voor een goed doel.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.