SINT-BENEDICTUS: Het Genootschap Cantecroy viert zijn vijfde verjaardag!

SINT-BENEDICTUS: Het Genootschap Cantecroy viert zijn vijfde verjaardag!

Viering op het kasteel zelf

Op zondag 17 september 2023 vieren we feest. Die dag bestaat het Genootschap Cantecroy immers vijf jaar en organiseren we meerdere activiteiten. In ons boek ‘Kasteel Cantecroy Mortsel, laatste getuige van een invloedrijk graafschap’ dat enkele jaren geleden verscheen werd al melding gemaakt van een film. Daarom stellen we op die dag met enige fierheid de audiovisual voor. Deze zal vanaf 12 uur om het half uur vertoond worden. Plaats van het gebeuren is uiteraard Kasteel Cantecroy. Bovendien is er in de Ridderzaal een tentoonstelling van enkele schilderijen van de hand van Kristine Van Roosbroeck.
Op het binnenplein verwachten we vanaf 11.30 uur de vooroorlogse wagens van de merken Minerva en Ford. Deze blijven enkele uren staan ter bezichtiging.

Viering in de Sint-Benedictuskerk met Canta Quattro

Maar dat is niet alles. Tijdens de jaarmarkt op zaterdag 16 september vindt u een stand van het Genootschap Cantecroy achteraan in de St.-Benedictus-kerk. Aansluitend herdenken we in de misviering om 17 uur de overleden heren en dames van Cantecroy en schenken we net als vorige jaren een cheque aan In de Buurt voor de aankoop van brood en andere voedingsmiddelen. Het kwartet Canta Quattro zorgt voor de muzikale omlijsting.

Welkom!

U bent van harte welkom om met ons mee te vieren, zowel zaterdag tijdens de misviering als zondag op het kasteeldomein Cantecroy. Van harte welkom! Het programma vind je ook terug op onze website: www.genootschapcantecroy.be

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.