“Shout to the North and the South; sing to the East and the West: Jesus is saviour to all!”

“Shout to the North and the South; sing to the East and the West: Jesus is saviour to all!”

Met dit refrein van ons themalied sloten we het  2e jaar van IederEEN vurig verbonden af op de 4e zondag van juni.

Het was een snikhete zondag. Wat kon je beter doen dan je opsluiten met alle luiken dicht of… verkoeling zoeken tussen de hordes landgenoten aan zee of aan een bescheidener waterplas?

Toch kwamen we met meer dan zestig afgezakt naar de Tandem, waar ons om te beginnen een lekker maaltje wachtte.

De activiteit daarna hadden we niet te zwaar gemaakt. Het thema “Schreeuw het van de daken”, geplukt uit het evangelie van de dag, maakten we concreet met zang en dans.

Ondanks de hitte zat de stemming er al gauw in. Diverse liederen waarin lofprijzing en gemeenschapsgevoel de toon aangaven werden enthousiast meegezongen en mee-gebaard. Kun je geloven dat als je de woorden van een lied ondersteunt met sprekende gebaren de betekenis dieper doordringt?

Na de zang kwam de dans onder leiding van Wouter. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat voor dit onderdeel wel wat mensen op hun stoel bleven zitten, maar dat schrijf ik dan maar toe aan het feit dat die stoel in de schaduw stond en de danskring in de vlakke zon… Maar wie meedeed had er deugd van!

Na een hoogstnodige verfrissingspauze gingen we naar de kerk voor een vreugdevolle viering. Pastoor Tom nam deze keer een ernstig risico in zijn homilie rond het thema “schreeuw het van de daken”. Mocht je de volgende dagen of weken her en der in Mortsel of Edegem de naam van Jezus, al dan niet met een hartje erbij, zien opduiken, weet dan dat hij dit heeft uitgelokt!

Het enthousiaste slotlied van de viering: “Schreeuw het uit naar Noord en Zuid, Zing het uit naar Oost en West: Jezus is ieders verlosser…” zindert nog na.

Met nog een lekker dessertje en een drankje namen we afscheid van dit jaar. Maar vergeet het niet: op 27 augustus organiseren we een vier de zondag: speciale zomereditie. Zorg dat je erbij bent! Meer info en inschrijven? Klik HIER!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

2 Comments so far

Anne-Mie de KosterPosted on7:38 pm - jun 26, 2023

Dag Dirk

Wij wilden inschrijven voor de viering op 22 juli met BBQ maar de link op de site werkt niet.

Hartelijke groeten
Anne-Mie

  Dirk Van de PoelPosted on9:40 pm - jun 26, 2023

  Dag Anne-Mie,
  Da’s vreemd, want ik testte hem net en bij mij werkt het wel. Mogelijk zijn popups bij jou geblokkeerd. Straks vind je de link opnieuw in de nieuwsflash. Hopelijk krijg je die open;
  Anders even naar het telefoonnummer bellen van de PE.
  Hopelijk kan je hiermee verder.
  Vriendelijke groet
  Dirk

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.