Shine a light 2022

Shine a light 2022

Ook dit jaar ben je van harte welkom aan de Spiegelvijver in het Rivierenhof om een dierbare te gedenken. Je kan een bootje op het water laten met jouw eigen wens, herinnering of boodschap voor de personen die je mist. Hierna kan je je verwarmen met soep of koffie en een zoetigheidje en genieten van live muziek (programma volgt). Het initiatief gaat uit van de familie en vrienden van Julie Van Espen.

Julie Van Espen was op 4 mei 2019 op weg naar haar vriendinnen, maar kwam daar nooit aan. Op 7 mei organiseerden de vriendinnen een wandeling met kaarsen, fakkels en bloemen doorheen het Rivierenhof. Het park is één van de lievelingsplekjes van Julie, om te studeren, te sporten, te wandelen, te genieten en één te zijn met de natuur. Met een honderdtal familieleden en vrienden kwamen we bijeen om Julie te herdenken de dag nadat ze teruggevonden was. Samen wandelden we het hele park rond om nadien enkele ontroerende teksten voor te lezen vol herinneringen aan Julie. We hadden bootjes versierd met een kaars en bloemen. Bij zonsondergang kon iedereen een bootje op de Spiegelvijver zetten. Zo werd deze plek een plaats met een diepe emotionele waarde voor ons allemaal…


Haar Spiegelvijver vol drijvende lichtjes, zo zou Julie het graag gezien hebben – ze was het jaar voordien zelf in het Vondelpark in Amsterdam geweest, waar elk jaar in november een gelijkaardig initiatief doorgaat.

Met Allerzielen 2019 zijn we zelf er gaan kijken om inspiratie op te doen. Zo was Shine a Light geboren. Julie wilde van de wereld een betere en mooiere plek maken en deze missie zetten wij verder.
Daarom kan je op Shine a Light een vrijwillige bijdrage doen t.v.v. een goed doel dat nauw verbonden is met wat zij heeft meegemaakt. Bij de eerste editie steunden we PUNT.vzw, een advies- en informatiecentrum dat slachtoffers van seksueel geweld opvangt en begeleidt. Vorig jaar was het de beurt aan Pioen vzw, genoemd naar de lievelingsbloem van Julie, die cursussen in weerbaarheid en zelfverdediging voor meisjes en vrouwen organiseert.
Ze krijgen ook tips rond alertheid en assertiviteit die ze kunnen gebruiken als ze alleen op stap zijn. Je vindt Pioen op facebook en instagram.

Dit jaar gaat onze steun opnieuw naar PUNT.
Lees alles over hun werking op https://www.puntvzw.be/.Het wordt weer een warme avond vol verbondenheid en liefde!

Zaterdag 26 november tussen 18u30 en 21u30
Kasteel Rivierenhof – Turnhoutsebaan 244 – 2100 Deurne

We kiezen voor een doorloopsysteem waarbij je aan het begin een bootje krijgt dat je kan versieren met bloemen en een tekstje op het zeil, je laat het kaarsje aansteken en je zet je bootje op de vijver. Dan kan je nog iets warm drinken terwijl je luistert naar de serene live optredens.

Line up :
18.30 Daphne & Jonas
19.15 Float
20.00 Fäm
20.45 Why Panda, Why?

Welkom!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.