Samana bezocht sterrenwacht Urania in Hove.

Samana bezocht sterrenwacht Urania in Hove.

Donderdag 22 februari kregen we een boeiende rondleiding in Urania. We konden (bijna liggend) kijken naar de hemel van de dag : van ’s ochtends tot ’s nachts en van ter plaatse tot verder weg. Zo zagen we het verschil in sterrenhemel bij ons, dichtbevolkt en overbelicht, al beter in de Ardennen en in Afrika waar helemaal geen lichtvervuiling is, daar kun je meer dan het driedubbele aan sterren zien.

We kozen voor een film met de stem van Frank Deboosere over de plannen om naar de maan te emigreren. Met de huidige technische mogelijkheden kan men toekomstvisioenen uitbeelden. We kregen een overzicht van nu tot over 100 jaar. Wij zullen het niet meer kunnen controleren of dit effectief zal gerealiseerd worden, maar het was knap ‘gefilmd’. De mens blijft niet alleen de aarde maar ook de ruimte exploreren én exploiteren.

Na een koffiepauze kregen we uitleg over kometen, meteorieten, … en hun inslagen in de zaal waar verschillende gesteenten tentoon staan. We mochten zelfs een stuk vasthouden.

Rond half vijf keerden we een ervaring rijker huiswaarts.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.