Pauselijk gebed voor de heling van de wonden van de kolonisatie

Pauselijk gebed voor de heling van de wonden van de kolonisatie

Paus Franciscus heeft deelgenomen aan de jaarlijkse bedevaart van de inheemsen naar Lac Sainte Anne in het Canadese Alberta.

Paus Franciscus heeft aan het Lac Sainte Anne, dat bij inheemse volkeren al eeuwen bekend staat als een heilige plaats van genezing, gebeden voor de heling van de vreselijke effecten van de kolonisatie. De gebedsdienst in Lac Sainte Anne in Alberta was onderdeel van zijn zesdaagse bezoek aan Canada om boete te doen voor de rol van de katholieke Kerk in het beheer van de beruchte residentiële scholen, waar inheemse kinderen op bevel van de Canadese overheid met geweld werden geassimileerd. De paus had eerder al voor het eerst op Canadese bodem excuses aangeboden voor de rol van de katholieke Kerk in de vernietiging van de inheemse cultuur en gedwongen assimilatie via het systeem van residentiële scholen.  

Op deze gezegende plek, waar harmonie en vrede heersen, presenteren we u de disharmonie van onze ervaringen, de verschrikkelijke effecten van kolonisatie, de onuitwisbare pijn van zoveel families, grootouders en kinderen, sprak de paus aan de oever van het meer. De plechtigheid in het Canadese bedevaartsoord viel samen met het feest van Sint-Anna, de grootmoeder van Jezus…

Lees meer op Kerknet. Klik HIER!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.