Opnieuw bedevaart naar het Heilig Land

Opnieuw bedevaart naar het Heilig Land

Beste allemaal

het was vorig jaar een zot idee ergens in maart en plots werd het realiteit en zijn we in november jongstleden met 18 op bedevaart geweest in het Heilig Land. U heeft ongetwijfeld de enthousiaste reacties gehoord van de mensen die mee waren.

Intussen was er al een heuse lijst ontstaan van mensen die ook graag mee wilden gaan, maar niet meer mee konden. Dus werd een plan gestart voor een tweede versie (er zijn zelfs al mensen op de lijst voor een derde en een vierde versie).

We gaan opnieuw van 3 tot 10 november op bedevaart (wat een goeie periode is voor het weer (normaal gezien toch)). We verblijven drie nachten in Nazareth en vier nachten in Jeruzalem (op de Via dolorosa). Die overnachtingen zijn al geboekt.

Is dat niet gevaarlijk denken sommigen onder u. Wel als het echt gevaarlijk wordt en er is negatief reisadvies van Buitenlandse zaken dan gaan we niet. Toen we omwille van Corona niet konden gaan, kreeg iedereen zijn geld terug.

Verder kunnen we zeggen dat het Noorden (Nazareth, meer van Galilea… een rustige streek is, daar verwachten we zeker geen problemen. Jeruzalem zelf is soms moeilijker daarvoor moeten we de info van onze contactpersonen ter plaatse goed opvolgen). Vorig jaar ben ik er zelf alvast drie keer geweest en nu in juli ga ik voor school nog eens terug.

De prijs is tegenover het afgelopen jaar stevig gestegen wat voor een deel te wijten is aan de inflatie (+10%), maar vooral aan de vluchten die 400 euro pp duurder werden. Omdat de prijzen alleen nog maar kunnen stijgen heb ik de vluchten al geboekt. Enkel de busjes kon ik nog niet boeken, laten we hopen dat die prijs enkel de inflatie volgt.  

Dat maakt dat de totale prijs nu 1675 euro is, maar daar is wel alles inbegrepen (vluchten, busjes met benzine en tolgelden, overnachtingen, alle maaltijden buiten middagmaal eerste dag, alle toegangsgelden…). Dit met drie kanttekeningen: prijs bij volledige bezetting van 18 personen, aan de huidige koers van de dollar.

Mocht de prijs hét obstakel zijn, spreek gerust de pastoor aan, we bekijken wat mogelijk is. We willen graag iedereen die echt wil de kans geven mee te gaan.

Wat gaan we doen? Programma onder voorbehoud

  • Dag 1: vluchten en eerste verkenning Nazareth
  • Dag 2: Kafarnaüm, Tabgha (broodvermenigvuldiging) en de berg Tabor
  • Dag 3: Nazareth uitgebreid en Akko of Karmel
  • Dag 4: via Caesarea naar Jeruzalem
  • Dag 5: Jeruzalem in alle glorie
  • Dag 6: Bethlehem en Jericho
  • Dag 7: Dode zee, Massada, woestijn…
  • Dag 8: Yad Vashem en terugvluchten

Hebt u interesse, laat dan aub zo snel mogelijk iets weten, vol is vol. De inschrijving is pas definitief na het betalen van de eerste schijf van 500 euro op het nummer van de PE BE87 7310 3581 4694. Het saldo  moet betaald zijn voor 1 sept 2023. Vermeld aub als mededeling uw naam en bedevaart Heilig Land 2023.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

1 Comment so far

Annick BuggenhoutPosted on10:40 am - apr 5, 2023

Ik ga mee!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.