Ook poort naar het Heilig Land weer open Pastoor Tom was op bezoek (deel 1)

Ook poort naar het Heilig Land weer open Pastoor Tom was op bezoek (deel 1)

De pastoor gaat voor een weekje naar het Heilig Land. Het was een kleine mededeling tussendoor, maar ze deed u misschien een wenkbrauw fronsen of ze ontlokte een kleine glimlach. Ha zo de pastoor op vakantie, een weekje naar het Zuiden zo midden in het jaar…

Voor alle duidelijkheid, het was een fantastische reis, maar geen vakantie. Het was een reis in opdracht van de hogeschool Thomas More met twee doeleinden. Het eerste doel was een uitwisselingsprogramma op poten zetten tussen Thomas More en de Al Quds university in Oost-Jeruzalem voor opleidingen chemie, laboranten en voeding en dieetkunde. Het tweede doel was via deze prospectiereis een programma uit te werken voor een studentenreis naar het Heilig Land in het kader van het vak RZL (religie, zingeving en levensbeschouwing) voor studenten van allerlei opleidingen in Geel, Turnhout en Vorselaar.

dag1 banner1
dag1 banner2
dag1 banner3
dag1 banner4
dag1 banner5
dag1 banner6
previous arrow
next arrow

Het was een hele toer op zich om echt te kunnen vertrekken. Veiligheid, Corona, Erasmus+… zorgden voor een bijna eindeloze stroom aan documenten, codes, testen… Na een tussenlanding in Wenen kwamen we vrijdag 4 februari aan in Tel Aviv. De huurauto bleek een ‘automatic’ zoals ze dat zeggen wat toch een bijzondere ervaring was. De rit naar Nazareth leek wel de doortocht door de Rode Zee omwille van de striemende regen.

Gelukkig hebben straten in Israël ook een nummer wat het zoeken van de juiste straat een heel stuk makkelijker maakt. Zo kwamen we ’s avonds aan in Guesthouse Abuna Faraj, het huis van de gemeenschap Chemin Neuf in Nazareth op hetzelfde domein als de christelijke school Sint-Jozef (waarover later meer).

De komende weken zal ik proberen ervaringen te delen van deze bijzondere week en wie weet begint het ook bij u te kriebelen en kunnen we op een dag een bedevaart organiseren vanuit onze PE naar het Heilig Land.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

1 Comment so far

Annick BuggenhoutPosted on9:16 am - feb 18, 2022

Mooi ben benieuwd naar het vervolg…een bedevaart zie ik alvast zitten zeker met alle gebedsvoorgangers erbij

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.