Ook op 22 oktober waren we vurig verbonden.

Ook op 22 oktober waren we vurig verbonden.

“God heeft zout in onze monden gelegd, opdat wij naar Hem zouden dorsten”.
Augustinus

Dit was het eerste wat in mijn gedachten kwam bij de werking van deze IederEEN Vurig verbonden op 22 oktober. Aan wie/wat, om wie/wat geef jij was het thema van de dag. Dit was gestoeld op de vraag uit het evangelie “Is het geoorloofd belastingen te belastingen te betalen aan de keizer?”

Na het middagmaal, zorgden kaarten voor de groepsverdelingen. Voor de uitwerking van het thema was  het zout de aarde een belangrijk onderdeel.

Eerst konden we “30 punten” verdelen over vijf aspecten:

  • Geloof
  • Ontspanning
  • Zelfontplooiing
  • Gezin
  • Sociaal engagement

We kregen allemaal een potje zout en mochten dan, per groep, vijf flesjes vullen met telkens evenveel schepjes zout als we punten gaven.

Zo was het visueel duidelijk waaraan de groep veel mee bezig was en waarmee ze minder bezig waren. Dit was echter niet het enige, er ontstond zo een aangenaam groepsgesprek waarom iemand meer aandacht aan bepaalde zaken gaf en iets minder aan andere.

In onze groep was het gezin en vrienden de uitschieter.

De tienergroep had een catechese moment met pastoor Tom over geloven in God. Na een speelse start gingen ze met elkaar in gesprek over geloven. Waar geloof je wel of niet in en wat betekent die keuze… Zij gingen ook dieper het geloof in God en dus op de Drievuldigheid en hoe drie één is en één niet zonder drie kan. Met enkele Hebreeuwse woorden wisten ze nadien ook de volwassenen te imponeren.

Het was niet alleen een ontspannende dag, ook een vrolijke en zingevende dag. De ploeg van IederEEN vurig verbonden heeft zich volledig waar gemaakt.

Volgende afspraak op 26 November, met als thema “Werken aan barmartigheid”

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.