Ook deze keer toch een beetje feest voor hen

Ook deze keer toch een beetje feest voor hen

Het wordt een jaarlijkse traditie… een samenwerking met de protestantse kerken met slechts één doel: de minderbedeelden uit Mortsel een mooi feestpakket bezorgen tijdens een gezellige namiddag, keuvelend bij een tasje koffie met gebak. De ploeg die al het werk op zich neemt noemen we SAMEN!

Donderdagnamiddag, 28 december, was het zover. 113 gezinnen – goed voor een totaal van 363 personen waarvan 149 kinderen – werden warm onthaald in zaal Johannes XXIII en konden genieten van iets lekkers, een warme babbel en stemmige live-gebrachte  achtergrondmuziek.  Vele blije gezichten zagen we wanneer de genodigden gepakt en gezakt met pakketten gevuld met drankjes, snoep, een extra cadeautje, soep, dessertjes, koffiekoeken, speelgoedjes, wat gadgetjes, een fijne wenskaart en de info over de christelijke kerken huiswaarts keerden.

De gulle bijdrage van jullie, kerkgangers, na de viering van Kerstmis, heeft het mede mogelijk gemaakt om voldoende drankjes in de pakketten te kunnen stoppen.

Feestpakketten samenstellen vroeg heel wat voorbereiding. Zowel op woensdag 27 als op donderdag 28 december werd er van de morgen tot de avond hard gewerkt om er iets feestelijks van te maken. De diaconie-werkgroep dankt die vele vrijwilligers en in het bijzonder de makers van de desserten en de helpende handen ter plaatse.

Moe maar voldaan doofden we donderdagavond het licht in de zaal maar stilletjes hopen we toch dat Gods liefde en licht is gekomen bij die mensen waarvoor we ons hebben ingezet.

De bezoekers van Gastvrij Edegem werden ook dit jaar niet vergeten. Enkele dagen voor Kerstmis vonden ze in hun voedselpakket drank en dessertjes als extra geschonken en gesponsord door onze pastorale eenheid. Ook hier zorgden we voor onze steun in een 100tal pakketten.

Nogmaals dank aan de sponsors van de drankjes, de makers van de dessertjes en de medewerkers achter de schermen.
Ook dank aan alle gulle gevers die ons in de kerstvieringen die alle drank sponsorden voor zo’n 1500 Euro. Dankzij jullie kunnen we dit SAMEN realiseren.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.