ONZE DEKEN JAN VERHEYEN AANGESTELD ALS KANUNNIK

ONZE DEKEN JAN VERHEYEN AANGESTELD ALS KANUNNIK

Foto  Luc Peeters

Samen met vier andere geestelijken werd deken Jan Verheyen door bisschop Johan Bonny benoemd als lid van het kapittel van de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal van Antwerpen. Tijdens het Te Deum van 21 juli aanstaande zal hij in de Antwerpse kathedraal voor het eerst aantreden in zijn nieuwe functie. Als kanunnik of kapittelheer is hij mee verantwoordelijk voor het spirituele leven in de kathedraal.

Voor geboren en getogen Lierenaar Jan Verheyen betekent deze benoeming de zoveelste belangrijke stap in zijn toch al indrukwekkende loopbaan. Op 27 mei 1979 werd hij op 29-jarige leeftijd in de Sint-Gummaruskerk als priester gewijd door Mgr. Godfried Danneels. Van 1979 tot 1983 was hij leraar godsdienst in Edegem en aansluitend proost van het ACW Mechelen. In augustus 1990 werd jij aangesteld als administrator en nauwelijks enkele maanden later als pastoor van de parochie van het H.-Kruis. In november 2015 vierde hij hier zijn 25-jarig jubileum. Nadat toenmalig deken Corneel de Bondt met pensioen ging, werd hij in 1996 aangesteld als verantwoordelijke van de parochie Sint-Gummarus.

In 2015 werd hij ook benoemd tot deken van het dekenaat Kempen (58 parochies en 1 kapelanij) en tot lid van het vicariaatsteam van het vicariaat Kempen.

Een dikke proficiat namens onze pastorale eenheid!

Meer weten over onze Deken? Klik HIER!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.