Okra St.-Lode ging koffiekletsen in de hoeve

Okra St.-Lode ging koffiekletsen in de hoeve

Op donderdagnamiddag 22 juni namen een twintigtal leden deel aan de koffieklets in de Dieseghemhoeve. De weerspannige elektronisch beveiligde deuren vormden een kleine hinderpaal bij de start, maar dat werd snel opgelost door Georges en Huguette.

In de gezellige woonplaats werden tafels en stoelen opgesteld naast de Leuvense stoof, die koud bleef, alhoewel het pijpenstelen regende. Maar het was nog warm.

Het woord koffiekletsen bestaat uit twee delen: voor de koffie of thee met wafels, taart en koekjes had het bestuur gezorgd. Hubert en Huguette ons proeven van hun bakkunst, en dat allemaal gratis. Alleen wie iets anders wilde drinken moest dat zelf betalen.

Tot daar het eerste stuk van het woord koffieklets. Voor het tweede stuk, het kletsen, zorgden de aanwezigen zelf met hun tafelgenoten. Door de lange hittegolf waren we natuurlijk meer thuis en daardoor was een babbel niet zo moeilijk. We hadden heel wat te vertellen. De opwarmende natuur en onze bruin gekleurde tuin werden uitvoerig besproken. Maart ook de zoektocht naar de Titan, de kleine onderzeeër die zoekraakte op een tocht naar het wrak van de Titanic. We dachten ook aan de anders altijd aanwezige Wiske Van Ranst, die na een val in de revalidatie verblijft. We wensen haar het beste en zeker een voorspoedig herstel.

We vernamen ook al dat we weer gaan koffiekletsen in juli. Maar dan zal het in het Dieseghemhof zijn.

Dank ook nog aan de bereidwillige chauffeurs voor het vervoer van minder mobiele leden.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.