OKRA SINT-LODEWIJK Een memorabel kerstfeest

OKRA SINT-LODEWIJK Een memorabel kerstfeest

Aan mooi gedekte tafels en onder het licht van de kerstboom vierden we ons Kerstfeest in Den Drab op vrijdagmiddag 22 december, zoals alleen Huguette en Georges dit kunnen organiseren. Op het feestmaal genoten 35 aanwezigen van het goede menu en de prima tafeldienst van traiteur Omnibus. Het menu bestond uit pompoensoep, speenvarken met groenten en een kerstgebak.

Het werd een feest in goede sfeer. Een steun voor mensen die door omstandigheden alleen zijn of met kinderen of familie veraf, waardoor ze het zelf niet meer kunnen.

Vooraf begroette Huguette de aanwezigen met een aperitief en dit welkom:

Welkom voor uw talrijke opkomst.

Laat deze Kerst, feest van het licht, de vrijheid terugbrengen op ieders gezicht met lieve mensen om je heen, die van je houden. Laat merken dat je van deze mensen houdt en voel de warmte en liefde die je hiervoor krijgt. Ik wens je een warm, licht brengend en liefdevol kerstfeest.

Het kerstgebeuren werd herdacht en samengezongen met twee klassieke kerstliederen: “De herderkens lagen bij nachte” en “Nu sijt wellekome”. Dat was meteen het begin van de namiddaganimatie, waarin sfeer en vrolijkheid niet ontbraken.

Tijdens de pauze werd de uitslag van de kaartwedstrijd medegedeeld waarbij de best geklasseerden een omslag met een geldprijs ontvingen. De drie best gerangschikten waren Georges Gielis (met beker), Hubert Verbraeken en Jean Luyckx. Nieuwe kaarters zijn steeds welkom. Informatie geeft Huguette graag.

Met als thema vrede las Huguette nog enkele teksten van Toon Hermans en anderen. Enkele citaten hieruit:

Vrede is een kind dat glimlacht als je ernaar kijkt, een weiland waar de jonge veulens grazen. Vrede is een opa die verliefd met oma danst. Vrede is een oud verhaal dat met een ster begint, een stal, een houten kribbe en een kind.

Als ergens op deze aarde een moeder een toekomst droomt voor haar kinderen, dat er gastvrijheid is voor vreemdelingen en ontheemden.

Hubert loofde de inzet van Huguette en Georges voor de organisatie van deze activiteit. Dit werd beaamd met een groot applaus. En als afsluiter ontvingen alle aanwezigen nog een doos pralines.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.