OKRA SINT-LODE: Vaderfeest

OKRA SINT-LODE: Vaderfeest

Op vrijdagnamiddag 10 maart vierden we rond de feestdag van St.-Jozef, patroonheilige van vaders, grootvaders en timmerlui, ons vaderfeest in de cafetaria van sporthal Den Drab.

Met een aperitief begroette voorzitster Huguette 25 ingeschrevenen. Ze wees vooraf op de talrijke feesten die al hebben plaatsgevonden: jubileum, kerstfeest, Valentijn en nu dit feest. Zijn we niet wat uitgefeest?

In haar bezinning bracht ze de vader in beeld met deze mooie tekst:

Mijn rots in de branding, grote steun en toeverlaat.
Steeds opnieuw thuiskomen, altijd goede raad.
Een hart van goud, humor niet te evenaren.
Doet alles voor de familie, ook in moeilijke jaren.
De sterkste man die ik ken, een voorbeeld voor velen.
Trots mag ik hem papa noemen, zijn leven met hem delen.

De twee lange tafels stonden niet voor niets gedekt! In een houten doos was een kaasschotel per vier personen, met gevarieerde en benoemde soorten besteld bij kaaswinkel Coté Sud. Een glaasje wijn was in de prijs begrepen; heerlijk. Nadien was er nog heel wat tijd voor een uitgebreide babbel met de tafelburen.

Met inzet van Huguette en Georges werden als animatie spelletjes Hoger-Lager gespeeld met speelkaarten. De twee winnaars speelden in finale tegen elkaar en in de finalegroep kreeg ieder nog een gratis drankje.

Een geslaagde namiddag, zeker voor alle mannen en vaders. Die kregen bij het vertrek nog een fles wijn. Wij danken de bereidwillige chauffeurs voor het veilig thuisbrengen van buren of minder mobiele deelnemers, ondanks regen en smeltende sneeuw.

Zijn we nu uitgefeest? NEE!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.