OKRA SINT-LODE: Busuitstap naar Alden Biesen

OKRA SINT-LODE: Busuitstap naar Alden Biesen

Snelle deelnemers kunnen tot 9 juni nog inschrijven (of melden) bij Huguette voor een dagtocht met de bus naar Alden Biesen. Deze uitstap is een organisatie van Okra Nationaal. Ze gaat door op donderdag 3 en dinsdag 8 oktober. Wij opteren voor 8 oktober, maar het is uiteindelijk Okra Nationaal die de datum bepaalt aan de hand van de inschrijvingen. Dat vernemen we later, evenals de opstapplaats. Als we vanuit ons Trefpunt met 10 of meer zijn, komt de bus ons aan het Dieseghemhof halen.

Inschrijven kan zoals gezegd bij Hughuette, tel. 0477 21 30. Betalen (65 euro voor leden, 80 euro voor anderen) doe je op rekening BE79 9733 8194 7133 van Okra St.-Lode met in de mededeling uw naam en reis Alden Biesen.

Het programma

In de voormiddag bezoeken we na een tas koffie met koek het ondergrondse Fort Eben-Emael, bekend van het feit dat op 10 mei 1940 86 goed geoefende Duitse Fallschirmjäger erin slaagden het als onneembaar beschouwde fort in een kwartiertje uit te schakelen.

’s Middags is er een broodmaaltijd in de Waterburcht Millen in Riemst. We krijgen verse grotchampignonsoep, diverse broodsoorten en beleg en thee, fruitsap of koffie à volonté.

In de namiddag bezoeken wij de Landcommanderij Alden Biesen met een gids. We ontdekken de 800-jarige geschiedenis en bezoeken de Franse tuin en het Engels park uit de 18de eeuw en er is ook nog vrije tijd.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.