OKRA SINT-JOZEF MORTSEL Stoom uitblazen in Goes

OKRA SINT-JOZEF MORTSEL Stoom uitblazen in Goes

Op maandag 24 juli gingen we met Okra St.-Jozef op dagreis naar Nederland, met als thema: ”Stoom uitblazen in Goes”. We waren – samen met Boechout – met 41 personen op de bus.

We kwamen eerst terecht in Sint-Annaland, waar we in Streekmuseum “De Meestoof” vergast werden op een calorierijke Zeeuwse bolus met koffie of thee.

Eén van de deelneemsters werd onwel en moest voortijdig afhaken en door een taxi afgehaald worden naar huis. Achteraf kwam alles wel goed met haar.

In het museum kregen we uitleg over het leven en de cultuur van de mensen op de eilanden Tholen en Sint Philipsland. We namen onder andere een kijkje in de Noorse geschenkwoning waar we verbaasd ontdekten hoe een hele familie er toch voldoende leefruimte in had, nadat ze getroffen waren door de watersnoodramp van 1953.

Na dit zeer interessante bezoek reden we naar Kruiningen voor een lekker middagmaal.

En dan ging het naar de stoomtrein in Goes waar we een fijn ritje maakten door de mooie natuur en daarna even verpoosden in het stemmige cafetaria.

Een laatste stop maakten we in Middelburg, waar we een korte gidsbeurt kregen en rond 18 uur keerden we terug naar huis.

Dit was een regenloze, leuke uitstap naar ons naaste buurland.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.