OKRA SINT-JOZEF MORTSEL Naar het AfricaMuseum en Louvain-la-Neuve

OKRA SINT-JOZEF MORTSEL Naar het AfricaMuseum en Louvain-la-Neuve

Het was een zonnige dinsdag 11 oktober wanneer Okra St.-Jozef Mortsel en Zilverdraad Boechout samen een daguitstap met de autobus maakten. We vertrokken eerst naar Evere voor een koffie met koek en reden dan verder naar Tervuren om een bezoek te brengen aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika.

De olifant die model stond voor het logo van Côte d’or lokte ons naar binnen. In het vernieuwde museum kuierden we op eigen houtje langs de vele zalen. Af en toe gaf gids Sergio ons enige uitleg.

We lunchten in De Bosuil in Jezus-Eik en reden dan naar het meer van Genval waar we een korte wandeling maakten. De laatste trip ging naar Louvain-la-Neuve waar we langs de autovrije straten wandelden. Daar staan de gebouwen waarin zowel de lokale bewoners als de studenten wonen, de aula’s en colleges kriskras door elkaar. Het museum van Hergé konden we aan de buitenkant ontdekken en ook de mooie betekenisvolle muurschilderingen kregen onze volle aandacht.

Rond 18 uur stapten we dan terug de bus op en na de “dagelijkse” files rond Brussel getrotseerd te hebben werden we veilig en wel terug afgezet in Mortsel en Boechout. Op de terugreis konden we nog luisteren naar de verhalen van een heer die rond 1968-1975 de scheiding en de verhuizing van de Vlaamse en de Franstalige universiteit professioneel had meegemaakt. Dankzij de goede organisatie was het een zeer aangename dag.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.