OKRA SINT-JOZEF MORTSEL-BOECHOUT: Lekkers uit West-Vlaanderen

OKRA SINT-JOZEF MORTSEL-BOECHOUT: Lekkers uit West-Vlaanderen

Dinsdag 26 maart waren er 45 aanwezigen van Okra St Jozef Mortsel en Zilverdraad Boechout op de autobus om een reisje te maken naar West-Vlaanderen. Onderweg namen we gids Nicole mee die op de bus uitleg verschafte over de dagindeling en verhalen vertelde over Wervik, de tabaksstreek met de smokkel, de golden river – de Leie – waar vlas werd geroot en over bekende en minder bekende bewoners.

We stopten aan het knusse caféetje “In den Grooten Moriaen” voor koffie en croissant en dan speelden we buiten het spel “kattenknippeling”. Het was de bedoeling met een stok een stoffen katje uit een stenen bloempot te gooien om het te bevrijden. Na ettelijke pogingen lukte het toch door iemand de pot stuk te gooien en hij mocht een prijs mee naar huis nemen.

Daarna bracht de autocar ons naar Wervik waar we een lekker middagmaal kregen. Dan verder naar Diksmuide voor een wandelingetje met uitleg in het stemmige centrum en in de kerk.

Dan reden we naar de ambachtelijke chocolatier Van Nevel voor interessante verhalen over de cacaobonen – de teelt, de oogst, de bewerking – om in grote plakken geleverd te worden bij Callebaut, die dan verder verdeelt naar chocolatiers. Heel fijn om te weten hoe de paasfiguurtjes gemaakt worden, de pralines, de eitjes en nog meer. Ook over ijsroom en roomijs weten we nu veel!

Het enthousiasme van de vakman was hartverwarmend, velen gingen dan ook met een volle tas lekkers naar huis.

Rond 19.30 uur waren we dan terug op onze opstapplaats na een heerlijke ontspannende dag.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.