Oekraineproject: DRINGENDE OPROEP voor onze EERSTVOLGENDE ZENDING naar UMAN in CHERKASY

Oekraineproject: DRINGENDE OPROEP voor onze EERSTVOLGENDE ZENDING naar UMAN in CHERKASY

WIE BEZORGT ONS NUTTIGE en vooral nu GEVRAAGDE HULPGOEDEREN na de MASSALE RAKETTENAANVAL in UMAN op 28 april 2023?

Bij een sterke raketaanval in de nacht van 28 april werd ook een groot woningencomplex getroffen in de stad Uman, gelegen in de regio Cherkasy, waar we regelmatig rond de 15 ton hulpgoederen naartoe zenden. In die nacht vielen er 23 doden, waaronder 6 kinderen. Het was een zeer krachtige ontploffing, die veel schade heeft veroorzaakt en te horen was door inwoners op kms afstand.

Onze contactpersoon, Marina Marenko, van het ‘Charity Fund’ ‘Modern village and town’ genoemd, vraagt ons dringend (niet bederfbare) voeding, hygiënische producten en geneesmiddelen ( wondverzorging, pijnstillers, pleisters, rekverbanden, enz.)

We plannen nog een nieuwe zending hulpgoederen vanuit OPE vzw naar Cherkasy voor deze maand of ten laatste begin juni, afhankelijk van de giften, zowel financieel als in natura. Want de transportkosten lopen erg hoog op, vooral omdat Cherkasy in het centrum van Oekraïne (onder Kiev) ligt.

Marina schrijft ons dat er ook veel vluchtelingen vanuit Oost-Oekraïne bij hun ‘Liefdadigheidsfonds’ aankloppen voor hulp.  

Van de verdeling van onze laatste zending met 14.953 kg. hulpgoederen, begin februari van dit jaar, kregen we een zeer gedetailleerde lijst met de plaatsen en de kenmerken  van de werking van de kleine bijzondere verdeelcentra, via dewelke onze noodhulp daar verspreid wordt.  Het gaat om verdeelcentra, gelegen in Monastyrische, Lukashivka, Chivchiv,Khrystynivka, enz. Meer informatie is hierover te bekomen bij de voorzitster van OPE.

Alles komt dus nog goed terecht, want dit is een vraag welke we regelmatig krijgen.

Aarzel dus niet om deze oorlogsslachtoffers te helpen, want zij blijven op onze noodhulp rekenen. In hun naam VAN HARTE dank.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.