Nagenieten van de televisieviering

Nagenieten van de televisieviering

Nu kan je de viering ook herbekijken via ons eigen YouTubekanaal. (Enkel via deze pagina)
Onderaan 3 fotoalbums !

Dag mijn zingende engelen
Dag pastoor Tom
Dag alle medewerkers

Het is zondagavond 28 januari, de avond na de televisieviering.  Intussen ben ik – tot dinsdagmiddag – helemaal alleen in mijn vallei in de Ardennen.  De punten van het semester zijn binnen, want ook dat moest dit weekend gebeuren…

Op de achtergrond klinkt – nog een keer – de televisieviering van daarstraks door de luidsprekertjes van mijn laptop.  

Het gevoel dat overheerst is grote dankbaarheid en een beetje trots ook. 

Mission accomplished: we hebben een eivolle Heilig Kruiskerk en tienduizenden mensen thuis, onderweg en in de vele voorzieningen helpen bidden.  

De liturgie was levensecht, warm, uitnodigend. Door de lange voorbereiding konden we er zelf zonder al te veel stress ook intens van genieten.  

Dat zag je op ieders gezicht. Van misdienaars die ‘This little light of mine’ meezongen, over onze tovenaar aan de piano, de lector met de pretentieloze voorleesstijl, de kranige ceremoniaris tot onze bevlogen pastoor Tom (Wedden, Tom, dat er mensen gaan vragen dat je al je preken uitschrijft en op deze manier voorleest…?) 

En natuurlijk jullie…  zangers van Rabboeni, aangesterkt door 5 mensen uit verschillende parochies van onze pastorale eenheid en enkele leden van het koor Couleur Vocale. 

Laat het maar allemaal goed doordringen. Laat alle complimenten maar binnenkomen.

Bedankt ook aan Walter en zijn koffieploeg om de mensen van VRT heel het weekend te verwennen met broodjes, koffie en koffiekoeken en om het koor na de viering een gezellig ‘decompressiemoment’ te bezorgen.

En wat brengt de toekomst?
Welkom bij Rabboeni thuis: op elke tweede zondag van de maand om 11.15 u. in de themavieringen in Heilige Familie. (laat maar weten, als we je op de mailinglist moeten zetten, we oefenen een uur en een kwart op voorhand).
En welkom ook op de kruispuntviering in de basiliek om 9.30 u. op de derde zondag van de maand.Volgende maand hebben we daar eerste communicantjes te gast. Het aanzingkoor mag groeien daar! Oefenen om 8.45.
Of in Heilig Kruis de eerste zondag, om 11 u. met je viool of ander instrument…Ook daar is er dan een kruispuntviering, met een heuse muziekgroep en de enthousiaste voorzanger Jo.
Of in Sint-Benedictus op de vierde zondag bij ‘Iedereen vurig verbonden’, waar de zondag elke keer uitgebreid gevierd wordt.

Ik geef het dirigeerstokje graag door aan Floris Lammens voor de Televisieviering in de basiliek (of buiten aan de grot) op 26 mei. Basilica-koor, smeer jullie kuiten maar al in…

Dankbare avondgroet

Jullie dirigent
Peter De Vriendt

About the author

Dirk Van de Poel administrator

2 Comments so far

MiekePosted on5:12 pm - jan 30, 2024

Dag Peter,dag mensen van het koor,dag pastoor Tom, ik heb genoten van de viering via tv,zo spijtig en verdrietig dat ik me voelde om dat niet zelf mee te kunnen dragen door aanwezig te zijn,zo rustig en blij ik mij begon te voelen,naargelang de viering vorderde en ik mee zat te neuriën…gisterenmiddag heb ik nog een fijn gesprek gehad met Luk Van Hoof,o.a over engagement, over de voortdurende frustratie,dat het mij niet lukt om er te zijn.Ik besef nu,dat het o.k is en dat God en Jezus doorheen mensen mij niet in de steek laten,en ik vooral mezelf de kans moet geven om dat veranderende lichaam,met zijn beperktheid moet omarmen…hoe moeilijk dat soms is.Als ik naar een viering kan komen,ga ik dat ook gewoon doen.Mieke.

AnnickPosted on11:42 am - feb 2, 2024

Mooi geschreven , dank je wel Peter!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.