Naamopgave van de vormelingen van Edegem en soep op de stoep in de P.E. Maria-Magdalena.

Naamopgave van de vormelingen van Edegem en soep op de stoep in de P.E. Maria-Magdalena.

Foto’s Katrien B.

Op 15 november hadden de vormelingen van Edegem catechese over de naamopgave en over de betekenis van water, als symbool in de Kerk.

Zij leerden dat Jezus zijn apostelen riep, bij hun naam, om Hem te volgen en dat zij ook geroepen worden om hun Vormsel te ontvangen.  Zij moeten dan hun naam opgeven zodat de vormheer weet wie er wil gevormd worden.   Over water onthielden wij dat het zowel levensnoodzakelijk als levensbedreigend is maar vooral dat er heel veel kracht in water zit.  Dat het daarom gebruikt wordt om te dopen, om mensen te besprenkelen, ….

Op 7 december volgde een catechese over diaconie en solidariteit. Daar kwamen vrijwilligers praten over Samana, ArmenteKort, Gastvrij Edegem en Oekraïneproject Edegem. Daar leerden we dat christen-zijn niet alleen geloven-in-God betekent maar ook de-weg-die-Jezus-ging zelf bewandelen : bidden tot God de Vader, eucharistie vieren, de naakten kleden, de hongerigen spijzen, de dorstigen laven, de gevangenen bezoeken, ….

Tijdens de kruispuntviering van 17 december konden de vormelingen en alle aanwezigen al deze facetten in één viering beleven.  Bidden, vieren, de naamopgave, soep verkoop ten voordele van welzijnszorg.

Er werd door de ouders, vormelingen en catechisten liefst 125 liter soep gekookt die voor meer dan 700 euro werd verkocht aan de basiliek en de H.-Kruis kerk.  De 17 liter die we niet konden verkopen werden ingevroren en zullen uitgedeeld worden aan mensen die hier nood aan hebben.

Voor Gastvrij Edegem wordt er ook dessert gemaakt dat mee in de kerstpakketten wordt uitgedeeld.

Hieronder nog wat extra foto’s die Annick B. ons bezorgde.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.