Mortsel herdenkt Wapenstilstand: ZATERDAG 11 NOVEMBER IN SINT-BENEDICTUS

Mortsel herdenkt Wapenstilstand: ZATERDAG 11 NOVEMBER IN SINT-BENEDICTUS

BELANGRIJK!!! Viering in de St.-Benedictuskerk op 11 november om 11 uur

Wapenstilstand, 11 november, valt dit jaar op een zaterdag. Normaal gezien zou er die dag een eucharistieviering zijn om 17 uur. Maar omwille van de traditie op die dag wordt de viering vanwege stad Mortsel om 11 uur gepland in de Sint-Benedictuskerk. Er zal die dag daarom géén viering om 17 uur zijn, maar de viering zal wel gestreamd worden.

De viering

Om 11 uur gedenken vertegenwoordigers van het Mortsels stadsbestuur, de politie en andere instanties en verenigingen – én alle Mortselaars die wensen aanwezig te zijn – Wapenstilstand, het einde van de ‘Groote Oorlog’ 1914-1918. Naar jaarlijkse gewoonte gebeurt dat met een eucharistieviering om 11 uur in de Sint-Benedictuskerk.

De viering zal voorgegaan worden door pastoor Tom en muzikaal verzorgd door Rob Gillé (orgel) en Michiel Van Camp (hoorn). Met het gebruikelijke Ten Velde na de consecratie en de Vlaamse en Belgische volksliederen aan het einde van de viering.

Ceremonie aan het standbeeld van de gesneuvelden

Aansluitend aan de viering in de kerk wordt om 12 uur aan het monument voor de gesneuvelden (Liersesteenweg) een bloemenhulde gehouden, eindigend met de beide volksliederen.

Receptie

Alle inwoners van Mortsel worden uitgenodigd om deel te nemen aan de viering en de ceremonie, en zijn nadien welkom om 12.30 uur op de receptie in de feestzaal van Meerminne 4 (naast het buurtrestaurant De Plataan).

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.