MORTSEL-DORP CONCERT: We gaan weer de Spaanse toer op!

MORTSEL-DORP CONCERT: We gaan weer de Spaanse toer op!

Dag lieve mensen,

Zondag 23 april bekronen we het tiende seizoen van de Mortsel-Dorp Concerten met een gouden rand. Jong dameskoor Amaranthe uit Oudenaarde, onder de bezielende leiding van dirigent Johannes Dewilde, brengt samen met de Argentijnse gitaarvirtuoos Luciano Massa in wereldpremière het programma “DIA TRAS DIA”.

Amaranthe, sinds 2022 eerste op de wereldranglijst van Interkultur, categorie “kamerkoren”, werd tweemaal gekroond tot wereldkampioen op de World Choir Games in 2021.
Met dirigent Johannes Dewilde groeide het koor uit tot een gevestigde waarde in het koor- en muziekleven in Vlaanderen en Europa. Johannes zelf is internationaal gewaardeerd als koorcoach en jurylid voor festivals, wedstrijden en conservatoria.
Luciano Massa studeerde af als professor klassieke gitaar aan de Universidad Nacional de La Plata (Argentinië), speelde talrijke concerten in diverse landen en woont momenteel in Gent, waar hij concertoptredens combineert met het geven van lessen klassieke gitaar aan de Kunstacademie van het GO!

Het programma
“DIA TRAS DIA” wordt een veelzijdig concert met Spaanstalige liederen uit alle windstreken, deels a capella, deels met gitaarbegeleiding. Een kleurrijk, gevarieerd, virtuoos maar ook intiem programma. Frivool en speels, melancholisch en innemend. Een boeiende tocht over Spanje, het Baskenland en Latijns-Amerika. Speciaal voor de gelegenheid schreef de Belgische componist Noah Thijs met DIA TRAS DIA de titelsong voor deze productie. Een wereldpremière voor de Mortsel-Dorp Concerten!

Praktische info

  • Sint-Benedictuskerk, zondag 23 april 2023 om 15 u. (deuren 14.15 u.)
  • Voorverkoop 12 euro tot 18 april (Kinderen tot en met 12 jaar 5 euro) via BE36 7380 3925 2181 van de Mortsel-Dorp Concerten (kaarten liggen op naam klaar aan de kassa)
  • Kassa 14 euro
  • Na het concert heffen we een glaasje op 10 jaar Mortsel-Dorp Concerten.
  • Meer info: Denise en Wilfried De Cleyn-Buntincx via 03 449 06 13.
  • De kerk is volledig rolstoeltoegankelijk. Best een seintje geven via wilfried.decleyn@telenet.be. We zorgen dan voor een mooi plaatsje.

De stuurgroep en ikzelf hopen jullie te verwelkomen op deze unieke muzikale namiddag!

Uw dirigentje

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.