MORTSEL-DORP CONCERT Sint-Benedictuskerk in vuur en vlam!

MORTSEL-DORP CONCERT Sint-Benedictuskerk in vuur en vlam!

Lieve mensen, de stuurgroep en ikzelf zijn nog vol emotie, ook al is het concert van 11 februari al een tweetal weekjes achter de rug als jullie dit lezen (zelf schrijf ik dit op 14 februari, ja, op Valentijnsdag!). Het was weer een concert ‘van de bovenste plank’!

Al maanden vooraf liepen de reservaties binnen, zodat er meer dan 250 concertgangers opdaagden. Een concert met vier harpen en flamenco, geef toe, dat is geen gewone setting! Vier jongedames, samen het Flanders Harp Quartet, hebben met een gedreven flamenco-danseres een programma uitgewerkt dat ze ‘FHQ goes around the Clock’ noemen. Laura De Jongh, Karen Peeters, Aurélie Guerreiro Viegas en Isabelle Matthyssens vormen samen met Clarissa Wedding een uniek ensemble.

Een prachtige opener serveerde het FHQ ons: zes delen uit de Notenkraker Suite van Tchaikovsky. Volgde dan een vierdelige ‘Around the clock suite’: van namiddag over avond, nacht en dan de morning after. Prachtig werk waardoor we de (voor ons tevoren onbekende) componiste Pearl Chertok enorm leerden waarderen. En dan kwam ook Clarissa Wedding op, met gracieuze, warme bewegingen, helemaal opgaand in de muziek. We genoten van zes delen uit ‘Le Cid’ van Jules Massenet waarvan de namen alleen al Spaanse furie opriepen: Castillane, Andalouse, Aragonaise, Aubade, Catalane, Madrilene… Om dan te eindigen met George Gerswin: In the Mood, The Man I love en I got Rhythm. Menig hand- en voetwerk was te bespeuren bij het publiek, dat helemaal mee was met het ritme.

Publiek en artiesten

Dat publiek was (soms hoorbaar!) laaiend enthousiast en de artiesten genoten zichtbaar. Volgde nog een bisnummer waar alle vijf de dames hun ziel inlegden. De vijf kwartier waren omgevlogen!

Goed doel

Daarna overhandigde de stuurgroep een cheque van 1500 euro aan Filip Uyttersprot, voorzitter van de vzw In de Buurt. Geld dat broodnodig is, want er zijn zowat honderdvijftig gezinnen die steun nodig hebben. Mede dankzij de vele trouwe sponsors van onze concerten wordt dit mogelijk gemaakt, want de inkomprijs is laagdrempelig gehouden (12 euro in voorverkoop), en muzikanten en andere kosten moeten wel betaald worden.

Epiloog

Pastoor Tom zorgde voor een fijne attentie: een fles voor de leden van de stuurgroep omwille van het tienjarig bestaan van de concerten.

De gratis drink voor publiek en artiesten liep wat langer uit dan gewoonlijk… Het was na middernacht als – alles opgeruimd – de kerk afgesloten werd.

Ons tienjarig jubileumseizoen sluiten we af met het jong dameskoor Amaranthe uit Oudenaarde, goud op de World Choir Games van 2021. Niet te missen! 12 euro per persoon op BE36 7380 3925 2181, en je kan er bij zijn op zondag 23 april om 15 u. (deuren open vanaf 14.15 u.)

Tot dan!

Uw dirigentje

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.