MORTSEL-DORP CONCERT Schitterende afsluiting van het tiende jaar

MORTSEL-DORP CONCERT Schitterende afsluiting van het tiende jaar

Koor Amaranthe en Día tras día

Als afsluiter voor het jubileumseizoen van de Mortsel-Dorp Concerten stond op zondag 23 april het jonge dameskoor Amaranthe ‘op het menu’. Een absolute voltreffer! Het koor bracht Spaanstalige liederen van diverse oorsprong en continenten. Alles was gewoon perfect: de muzikale kwaliteit, de beweeglijkheid van de koorleden, hun expressie, én de complete afwezigheid van partituren! Een groot gedeelte van hun programma werd a capella gezongen. In het andere deel was er de indrukwekkende gitaarvirtuoos Luciano Massa die het zuiderse ritme nog accentueerde. En dat alles onder de subtiele, genuanceerde en uiterst professionele leiding van Johannes Dewilde.

De dirigent slaagde erin om alle applaus tussen de nummers te voorkomen. Het was gewoon adembenemend tot en met het laatste lied. En dàn barstte het applaus los: een spontane rechtstaande ovatie van het publiek!

De cheque voor het goede doel

Zoals na elk concert kon de stuurgroep een cheque overhandigen. Deze keer was dat aan Ilse De Vooght, directrice van basisschool De Tandem. Op deze manier zullen kinderen uit minder begoede families het komende schooljaar ook kunnen deelnemen aan de bos- en zeeklassen.

De toekomst: Mortsel-Dorp Concerten en vzw Orfeo

Voordat de gebruikelijke drink zou beginnen, werd nog even aan het publiek aangekondigd dat met ingang van seizoen 2023-2024 de Mortsel-Dorp Concerten een veilig onderkomen zullen krijgen ‘onder de koepel’ van de vzw Orfeo, organisator van o.a. de Zuidrand Klassiek concerten. Het bestuur van deze vzw houdt eraan om onze concerten op dezelfde wijze verder te zetten: laagdrempelig, kwalitatieve muziek, steun aan goede doelen, ons dirigentje als mascotte, kortom: alsof er niets veranderd is. Het merendeel van de leden uit de stuurgroep en de onthaalgroep zullen nog verscheidene jaren blijven meewerken, zodat de concertgangers de vertrouwde gezichten zullen te zien krijgen. Tegelijkertijd is er dan grotere garantie op de voortzetting van deze concertreeks.

Praktisch

We kunnen u de data voor het komend seizoen al meegeven:

– zondag 12 november 2023: het duo Deseo, gitaar en cello- zondag 11 februari 2024: info volgt later- zondag 14 april 2024: info volgt eveneens later

Dus, lieve mensen: graag tot volgend seizoen!

De stuurgroepen Mortsel-Dorp Concerten en Orfeo vzw

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.