MORTSEL – DORP CONCERT ‘Impressionant’ harpduo!

MORTSEL – DORP CONCERT ‘Impressionant’ harpduo!

Zondag 11 februari. Start van de Krokusvakantie, en dus uittocht naar warmere of besneeuwde oorden. Oei, minder volk dan anders voor het concert? Nee, hoor, dat weerhield er meer dan 150 muziekliefhebbers niet van om naar de Sint-Benedictuskerk af te zakken.

Debussy, Iqbal, Ravel

Het publiek was gekomen om zich te laten meeslepen in de impressionistische sfeer. Twee harpen, Debussy en Ravel, aangevuld met een compositie van de jonge Belg Haroun Iqbal, meer was daar niet voor nodig. Of toch? Wel ja, harpistes Jenna Vergeynst en Marjolein Vernimmen hadden als verrassing nog iemand meegebracht: Sander Geerts. Hij bracht enkele mooie, impressionistische gedichten als bindteksten tussen de muziekstukken.

Het werd een heel stemmig concert. Children’s Corner van Claude Debussy, geschreven voor zijn dochtertje Chou-Chou en Ma Mère l’Oye van Maurice Ravel, ofte sprookjes van Moeder de Gans, het waren twee werken ondergedompeld in de sprookjeswereld. Met de Six Epigraphes Antiques van Claude Debussy ging dan een wereld open uit de oude Griekse godenwereld. En met ‘You, Me, in Trees’ van Haroun Iqbal verzoenden impressionisme, improvisatie en Afrikaanse traditie mekaar.

De muziekliefhebbers beloonden de drie artiesten met een welgemeend applaus!

Goede doel

Zoals na elk concert werd een cheque overhandigd voor een goed doel. Deze keer werd het de basisschool ‘van onder de toren’: De Tandem. Directeur Ilse De Vooght nam de cheque in ontvangst. Met het bedrag kunnen hoog oplopende kosten van buitenschoolse activiteiten betaalbaar gemaakt worden, ook voor de meer kansarme gezinnen.

Tegelijk kondigde mevrouw De Vooght aan dat zij een nieuwe uitdaging aangaat na gedurende 11 jaar De Tandem te leiden. Vanaf 1 september 2024 wordt zij directeur van een nieuw type inclusief basisonderwijs in Berchem, dat de naam ‘Hoelahoep’ zal dragen: integreren van bijzonder onderwijs in gewone basisscholen. We wensen haar ‘goede vaart’ in haar verdere schoolloopbaan.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.