Moederfeest bij Okra St.-Lode

Moederfeest bij Okra St.-Lode

Voor het Moederfeest van Okra St.-Lode werd op 12 augustus afgesproken in de cafetaria van Sporthal Den Drab.

Bezinning

Voorzitster Huguette Cuyvers begroette 28 aanwezigen met een bezinning rond Maria Tenhemelopneming. Vandaag vieren we dit feest, dat vroeg in de eerste eeuwen van het christendom ontstond. De figuur van Maria sprak toen al tot de verbeelding van de mensen. Dat Maria de mensen zo fel aanspreekt, heeft te maken met haar menselijkheid, herkenbaarheid, een vrouw die veel heeft meegemaakt in haar leven, een bondgenote. Ze was als mens begrijpelijker dan een geïdealiseerde Jezus, of een abstact begrip van God, een mens als u en ik. Ave Maria.

Feestmaal

Na de bezinning mochten we aanschuiven aan het koud buffet met Okra-bediening. Was de hitte de oorzaak? Zelfs nadat velen een tweede of derde maal aanschoven was er nog veel over! Zoveel dat er potjes weden versterkt om wat mee naar huis te kunnen nemen. Behalve van het ijsdessert dan waarmee de maaltijd eindigde.

Animatie

De feestdag werd afgesloten met enkele spelletjes Bingo, waarbij de winnaars werden beloond met een fles wijn.
Op het einde van de namiddag bracht Huguette nog een gedicht met levensslessen en kregen alle aanwezige dames een bloemetje.

Volgende activiteiten

  • Op 25 november vieren 50 jaar Okra St.-Lode we in De Basiliek te Edegem met een feestbanket en animatie door een komisch duo.
  • In oktober is er weer onze koffielklets.
  • Een daguitstap naar het Hageland gaat door op 27, 28 of 29 september. Inschrijven hiervoor kan helaas niet meer.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.