Missiecongres in Brussel 15, 16 en 17 maart

Missiecongres in Brussel 15, 16 en 17 maart

Beste mensen,
We weten het allemaal, er is dringend nood aan een nieuwe evangelisatie van de wereld, van ons land, van onze parochie. Dit is waar paus Franciscus ons aan herinnert wanneer hij ons aanspoort om onze huizen en kerken te verlaten en naar degenen te gaan die aan de drempel van onze kerken staan, wachtend ofzoekend, aan de rand, zoals hij zegt. Ja, alles goed en wel, maar hoe moet je dat doen? Wie kan ons begeleiden of helpen? Welke middelen moeten worden ingezet? Hoe kunnen we het Evangelie voorstellen of aanbieden in de hedendaagse samenleving?

Het Missiecongres dat op 15, 16 en 17 maart in de Basiliek van Koekelberg in Brussel plaatsvindt, wil
iedere christen, ongeacht zijn origine, concrete ideeën daarvoor aanreiken.
Door alle christenen, van alle generaties, Franstaligen en Nederlandstaligen, samen te brengen in een gemeenschap, moet het een plek worden voor het delen van concrete ervaringen op het terrein, waar iedereen de inspiratie en bemoediging kan opdoen die hij of zij nodig heeft.

Hoe doen we dit?
Wel, door het aanbieden van workshops, conferenties en rondetafelgesprekken omtrent een aantal thema’s die te talrijk zijn om hier op te noemen, maar jullie vinden ze op de website van het Congres, waarvan je het adres vindt op de folder die je aan het einde van de mis van mij kan ontvangen.

En het gebed dan?
Natuurlijk zullen we elkaar ook ontmoeten om te bidden en om onze vreugde over het geloof in God te delen tijdens een keuze aan wakes op vrijdag- en zaterdagavond. Natuurlijk ook als we allemaal samen zijn tijdens de missen die met onze bisschoppen worden gevierd, en persoonlijk wanneer we dat willen in de tent voorbehouden voor aanbidding.

Het Missiecongres is een evenement dat wordt gedragen en georganiseerd door leken zoals u en ik, van alle generaties. We hebben jullie nodig om het bekend te maken en om ons te helpen bij de organisatie ervan.
Kom na de zegen naar mij met je vragen en dan kan ik jullie ook flyers meegeven voor mensen waarvan je denkt dat ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Je kan ons ook terugvinden op onze website
www.missiecongres.be en je kunt je nu reeds inschrijven voor deelname of als vrijwilliger.
Op 15, 16 en 17 maart staan de deuren van de basiliek dan ook wagenwijd voor je open! Bedankt en een
fijne dag gewenst!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.