MEIMAAND MARIAMAAND… in februari?

MEIMAAND MARIAMAAND… in februari?

In Vlaanderen in het algemeen en Antwerpen in het bijzonder is de aanwezigheid van een afbeelding van Maria in het straatbeeld niet echt uitzonderlijk te noemen. Toch zijn er nog veel mensen die graag een mariabeeldje aan hun gevel zouden plaatsen, maar er niet toe komen om diverse redenen: een geschikt beeldje vinden is niet evident (grootte, gewicht, weersbestendigheid,…) , prijzen beginnen vanaf zowat 160 €, en dan moet je nog een bijpassende sokkel en/of nis vinden (ook nog eens makkelijk 80 tot 100€). Vervolgens begint het praktische werk: de stukken ophalen (hopelijk bij dezelfde leverancier, want vaak hebben ze niet beide in hun aanbod), het beeldje fixeren op de sokkel of in de nis, het geheel bevestigen aan de gevel,… De meesten hebben ondertussen ontgoocheld afgehaakt.

Onze PE heeft dit jaar de oplossing om u te ontzorgen: dmv een groepsaankoop kunnen wij dit mooie geheel aanbieden: een beeldje van Maria, in een nis, dat met slechts één keilbout aan de gevel bevestigd wordt.  Het geheel weegt 12 kg en is 53 cm hoog en 26 cm breed.

Vrijwilligers van de PE brengen het beeldje aan huis,  boren een gat van 10mm in de muur op de plaats waar u het wil (max. 4 meter hoog en bereikbaar met een ladder), plaatsen er een verzinkte keilbout in en hangen het beeldje op, dit alles voor de prijs van 55 €.  We sluiten de inschrijving af op 5 maart.

Wil u ook zo’n magnifiek beeldje aan uw gevel laten plaatsen? Vul dan dit formulier in, en schrijf 55€ over op rekening BE87 7310 3581 4694 van de PE Heilige Maria Magdalena (met mededeling ‘actie gevelbeeld Maria’).  Uw bestelling is pas definitief na ontvangst van de betaling. Levering en plaatsing is voorzien in de maand mei.  Wij contacteren u tijdig om af te spreken.

Om het formulier in te vullen en de bestelling te plaatsen klik HIER!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

10 Comments so far

Mariella VerscheldenPosted on1:17 pm - feb 8, 2022

Leuk initiatief!Al voor 2 ingeschreven!

Jacques MaesPosted on12:19 pm - feb 24, 2022

Heeft u ook een beeld van de H. Jozef om te plaatsen? Aan de overzijde in mijn straat staat al een mooi Mariabeeld, en naast mijn woning is het RVT Sint-Jozef. Ik ben voorzitter van de Vriendenkring van de H. Jozef.

Opstaele Jack BGT bgtPosted on5:00 pm - feb 27, 2022

Mijnheer ,

Ik heb je nieuws gelezen in mijn parochieblad van de groepsaankoop.
B.G.T. Is de enige importeur in Belgie van heilige beelden in polystone .
Kijk eens op onze website http://www.bgtgifts.be U vindt er enorm veel beelden van Heiligen aan goede prijzen .
Tel 03.541.70.00
Groeten ,
Opstaele jack
Info@bgtgifts.bec

Walscharts AnniePosted on12:17 pm - feb 28, 2022

Beste,

Mijn moeder overleed vorig jaar in januari. We bezochten met haar verschillende plaatsen met een bidplaats voor Maria. De grot van Edegem bracht vele herinneringen uit haar en mijn jeugd naar boven. In één van onze gesprekken werd er gesproken over een Mariabeeld op haar laatste rustplaats.Moeke ligt begraven in Reet. Kunnen jullie mij helpen aan een Mariabeeld zonder nis? Het plaatsen zullen we zelf doen.

Stefaan DelruePosted on10:35 am - mrt 2, 2022

Schitterend initiatief… maar 4 meter is, in mijn geval, nog niet hoog genoeg. Mochten ook hoogtes tot 8 meter mogelijk zijn, dan doe ik graag alsnog mee.

Zichvant WongPosted on10:31 pm - mrt 5, 2022

Beste Dirk,

Wij willen graag meedoen aan deze groepsaankoop en een mariabeeldje boven ons voordeur. Er is denk ik plaats voorzien.

Maar hoe groot is deze en kunnen we een voorbeeld zien? De plaats waar het Mariabeeldje op kan is niet zo groot.

Zichvant WongPosted on10:37 pm - mrt 5, 2022

Sorry, heb blijkbaar te snel gelezen. Lees nu dat het een redelijk groot Mariabeeldje is en volgens foto er zou uitziet.

Is er nog een kleinere formaat?

Met dank,
Zichvant

hugo LambrechtsPosted on8:25 pm - mrt 12, 2023

Beste Dirk (ik hoop ten minste bij u terecht te komen)
Uw fantastisch initiatief voor de gevelmadonna’s is van een jaar geleden. Kan u echter het adres of de referenties bezorgen van waar die beelden komen en ik contact met hen kan nemen. Ik vermoed dat u geenbeeld in reserve hebt. Bedankt voor uw medewerking.
Vriendelijke groet,
Hugo Lambrechts, Sint-Cordulaparochie Schoten
Deken Broederschap van de Heilige Rozenkrans te Schoten

  Dirk Van de PoelPosted on8:35 am - mrt 13, 2023

  Beste,

  Ik kan je vertellen dat eerstdaags de actie weer wordt opgestart. Ik bezorg je bericht aan Filip Vanheer die de actie coördineert. Via hem kan je binnenkort opnieuw bestellen. Hij is zeker te vinden om het project uit te bereiden.

  Vriendelijke groet
  Namens het team van de Pe Heilige Maria Magdalena
  Dirk Van de Poel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.