Medicamenten voor Syrië

Medicamenten voor Syrië

Sinds een aantal jaar hebben we in onze pastorale eenheid contact met vluchtelingen uit Syrië. Het was dan ook geen verrassing dat we gecontacteerd werden met de vraag om na de aardbeving in Turkije en Syrië ook vanuit de pastorale eenheid hulp te bieden.

Omdat we graag rechtstreeks contact hebben, konden we contactgegevens krijgen van Hani Abdalnour van de Sint-Jozef parochie in Syrië. We laten hem zelf aan het woord:

“Ik ben Hani Abdalnour, hoofdverantwoordelijke van de Sint Jozef scouting van de Chaldeeuwse kerk in Aleppo.
Wij voeren een donatiecampagne voor medicijnen om alle mensen te helpen die zijn getroffen en hun huis hebben verloren door de aardbevingen die ons land hebben getroffen.
Onze campagne heet (Habbet mahabe in het Arabisch) “Een pil van liefde” en is bedoeld voor alle diverse inwoners in de stad. Het is bedoeld om kinderen en ouderen van medicijnen te voorzien.
We hebben tot nu toe ongeveer 150 mensen geholpen, en we streven ernaar 1000 mensen te helpen en misschien wel meer.
U kunt onze activiteiten volgen via onze facebook pagina: Kaldan Scout. https://www.facebook.com/kaldan.scout?mibextid=ZbWKwL”

Wie op onze oproep wil in gaan kan een bijdrage storten op het rekeningnummer van de pastorale eenheid BE87 7310 3581 4694 met als vermelding: “Hulp aardbeving Syrië”. Alles wat we hebben ontvangen + 500 euro storten we door na Pasen.

Hartelijk dank alvast.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.