Maak voor zieken een warme kerst!

Maak voor zieken een warme kerst!

Beste vrienden,

Heel graag wil ik een oproep doen om zangers en helpers te vinden voor onze kerstviering in het UZA, op zondag 24 december om 10:30. Het is niet fijn om kerstmis in een ziekenhuisbed te moeten doorbrengen, en dus willen we onze viering graag extra warm en feestelijk maken. Concreet zijn we nog op zoek naar:

  • mensen die patiënten willen uitnodigen voor de viering, op vrijdag 22 december vanaf 11u en/of op zondag 24 tussen 8 en 9u.
  • mensen die patiënten van en weer terug naar hun kamer willen vervoeren, in samenwerking met onze vaste vrijwilligers, op zondag 24 vanaf 9:30u. 
  • mensen die mee willen helpen om het altaar klaar te zetten, de tafels te versieren etc., op zondag 24 tussen 8u (wanneer onze eerste vrijwilligers arriveren) en 10u. Wij hebben in het UZA geen kapel, dus vieren we gewoon in de personeelsrefter. 
  • mensen die mee ons koortje willen versterken tijdens de viering. We maken het niet moeilijk en gaan voor ‘evergreens’ die patiënten makkelijk kunnen meezingen of -neuriën. Waarschijnlijk kiezen we met de organist en koorleidster deze week de liedjes, dan stuur ik ze meteen door. Repeteren doen we gewoon de dag zelf, zondag 24 vanaf 9:30u. Als je een instrument bespeelt zou dat ook geweldig zijn. Tot nu toe hebben we 6 à 7 zangers, een pianist/organist, misschien een gitarist en misschien zelfs een solistje van 10 jaar. Elke muzikale bijdrage is welkom! Wie wil, kan ook tijdens de koffie na de viering nog verder zingen/musiceren.

Onze ziekenhuisvieringen zijn oecumenisch, warm en laagdrempelig, onze vrijwilligers vormen een toffe vriendengroep. 

Voel je heel, heel welkom en gewaardeerd! 

Reacties graag naar myriamdeboer@icloud.com

Vredevolle groet,

Myriam

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.