Vormsel


Welkom in onze vormselwerking.
Jullie hebben een dochter/zoon die geboren is in 2009 of in het zesde leerjaar zit.
Jaren geleden hebben jullie ervoor gekozen je kind te laten dopen. Dit betekent dat jullie een christelijke opvoeding verlangen voor jullie kind.
Volgend jaar kan zij/hij in Mortsel of Edegem gevormd worden. 
Gevormd worden is niet zomaar een feest: het is oprecht beloven om in de Geest van Jezus Christus te leven, met een diep geloof in God en met een groot hart voor de mensen.
De vormselcatechese bereidt hen voor op het vormsel en tijdens de viering zullen ze de doopbeloften hernieuwen en het teken van de Heilige Geest ontvangen om de weg van Jezus voort te gaan.
Klik op de link van jouw keuze. Je vult het digitale formulier daar rechtstreeks in. Je houdt best de doopgegevens van jouw kind bij de hand.
De info over de ouderavond vind je bij de link van de parochie.

Data voor 2021

Zaterdag en zondag 15 en 16 mei 2021

Voor Edegem:

Ouders kunnen kiezen om aan te sluiten bij de werking van de basiliek met vormsel op zondag 15 mei of voor de werking van Heilig Familie met vormsel op zaterdag 16 mei; het maximum aantal inschrijvingen per werking is 40. Beide vormsels zullen in dezelfde kerk zullen doorgaan afhankelijk van het aantal inschrijvingen in de kerk van Heilige Familie of van de basiliek.

De werkingen van Edegem zijn volzet, maar uw kinderen zijn nog heel welkom in de werking van Mortsel (zie verder). Daar kan u kiezen voor de zaterdag of de zondagwerking.

Contactpersoon Basiliek Edegem:
Nicole De Laet
nicoledelaet_bastenie@hotmail.com

Voor Mortsel:

Voor alle parochies van Mortsel kan je inschrijven via https://forms.gle/E1pBpA3wfvTcimzf8 Je kan in het formulier aangeven of je kiest voor de zaterdagwerking of de zondagwerking.

(Her) bekijk hier de informatie van de ouderavond: https://www.mijnparochie.be/wp-content/uploads/2020/10/Ouderavond-Vormsel-6-okt-2020.pdf

Hier al de praktische info voor het werkjaar: https://www.mijnparochie.be/wp-content/uploads/2020/10/praktische-info-werkjaar-2020-2021.pdf

Coördinator Vicky Bangels
vormselwerking.mortsel@gmail.com

Pastoor Tom Schellekens
pastoor.tomschellekens@gmail.com
0494 47 84 99

Misdienaars:
Alle vormelingen in Mortsel en Edegem dienen minstens 3 keer doorheen het jaar de mis. Inschrijven kan na de ouderavonden.

Een taak van de vormelingen: