Vormsel

Welkom in onze vormselwerking.
Jullie hebben een dochter/zoon die geboren is in 2009 of in het zesde leerjaar zit.
Jaren geleden hebben jullie ervoor gekozen je kind te laten dopen. Dit betekent dat jullie een christelijke opvoeding verlangen voor jullie kind.
Volgend jaar kan zij/hij in Mortsel of Edegem gevormd worden.
Gevormd worden is niet zomaar een feest: het is oprecht beloven om in de Geest van Jezus Christus te leven, met een diep geloof in God en met een groot hart voor de mensen.
De vormselcatechese bereidt hen voor op het vormsel en tijdens de viering zullen ze de doopbeloften hernieuwen en het teken van de Heilige Geest ontvangen om de weg van Jezus voort te gaan.
Klik op de link van jouw keuze. Je vult het digitale formulier daar rechtstreeks in. Je houdt best de doopgegevens van jouw kind bij de hand.
De info over de ouderavond vind je bij de link van de parochie.

Data voor 2021

Voor Mortsel:

Zaterdag en zondag 15 en 16 mei 2021 Opgelet! Deze data werden door de bisschop ten gevolge van de coronacrisis aangepast naar de periode september oktober 2021.

Nieuwe datum: zaterdag 16 oktober 2021
– zaterdagwerking Mortsel 9.30u in de Heilige Bernadettekerk
– zondagwerking Mortsel 11u in Heilige Bernadettekerk

Meer info? Klik HIER!

Voor Edegem:

Ouders kunnen kiezen om aan te sluiten bij de werking van de basiliek met vormsel op zondag 15 mei of voor de werking van Heilig Familie met vormsel op zaterdag 16 mei; het maximum aantal inschrijvingen per werking is 40. Beide vormsels zullen in dezelfde kerk doorgaan afhankelijk van het aantal inschrijvingen in de kerk van Heilige Familie of van de basiliek.

Nieuwe datum: zaterdag 16 oktober 2021
– werking van Heilige Familie om 9.30u en 11u in de Basiliek
– werking van OLV Basiliek en Sint-Antonius om 13u en 14.30 u in de Basiliek

Meer info? Klik HIER!

De werkingen van Edegem zijn volzet, maar uw kinderen zijn nog heel welkom in de werking van Mortsel (zie verder). Daar kan u kiezen voor de zaterdag of de zondagwerking.

Contactpersoon Basiliek Edegem:
Nicole De Laet
nicoledelaet_bastenie@hotmail.com

Voor Mortsel:

Voor alle parochies van Mortsel kan je inschrijven via https://forms.gle/E1pBpA3wfvTcimzf8 Je kan in het formulier aangeven of je kiest voor de zaterdagwerking of de zondagwerking.

(Her) bekijk hier de informatie van de ouderavond: https://www.mijnparochie.be/wp-content/uploads/2020/10/Ouderavond-Vormsel-6-okt-2020.pdf

Hier al de praktische info voor het werkjaar: https://www.mijnparochie.be/wp-content/uploads/2020/10/praktische-info-werkjaar-2020-2021.pdf

Coördinator Vicky Bangels
vormselwerking.mortsel@gmail.com

Pastoor Tom Schellekens
pastoor.tomschellekens@gmail.com

Misdienaars:
Alle vormelingen in Mortsel en Edegem dienen minstens 3 keer doorheen het jaar de mis. Inschrijven kan na de ouderavonden.

Een taak van de vormelingen:

Wat is er mis met de mis:
of juist niet?
Hieronder kan je een viering volgen met overal extra uitleg gemaakt voor vormelingen, maar leerzaam voor het hele gezin.

KIeine liedjes die we gebruiken in de eucharistieviering:

Heer ontferm U

Gloria! Refrein!

Voor de tekst klik je HIER!
Voor de partituur van het refrein klik je HIER!
Voor de volledige partituur klik je HIER!

Heer dat vragen wij. -Acclamatie-

Voor de partituur Klik je HIER!

Brood en wijn wil Hij voor ons zijn!

Voor de tekst klik je HIER!
Voor de partituur klik je HIER!

Heilig, heilig

Voor de partituur Klik je HIER!

Onze wereld hunkert naar vrede

Lam Gods