Eerste communie

Beste ouders,
Hartelijk welkom in de parochies van Mortsel en Edegem. Proficiat met jullie keuze voor een eerste communie.
Jullie hebben een dochter of zoon die geboren is in 2012 of in het tweede leerjaar zit. Volgend jaar kan zij/hij in Edegem of Mortsel haar/zijn eerste communie doen als jullie dat wensen.
Je eerste communie doen, is niet zomaar een feest: het is een verdere stap in de geloofsgroei van jullie kinderen. Wij willen hen goed voorbereiden in nauwe samenwerking met jullie als ouders. Klik op de link van jouw parochie of van de parochie waar jouw kind naar school gaat. Je vult het digitale formulier daar rechtstreeks in. Je houdt best de doopgegevens van jouw kind bij de hand.
De info over de ouderavond vind je bij de link van de parochie.

Data voor 2021 onderaan

Data voor 2020 in Mortsel (Edegem zie verder)

Sint-Jozef: zaterdag 5 sept
Sint-Lodewijk: zaterdag 29 aug
Sint-Benedictus: zaterdag 5 sept
Heilige Bernadette: zondag 30 aug
Heilig Kruis: zondag 30 aug

Data 2020 voor Edegem

OLV van Lourdes Basiliek: zondag 6 sept
Heilige Familie Elsdonk: zaterdag 29 aug
Sint-Jozef Molenveld: zaterdag 12 sept

Aandachtspunten

– Om je kind geldig zijn of haar eerste communie te laten vieren is het belangrijk dat het Roomskatholiek gedoopt is of het doopsel wordt erkend door de Roomskatholieke kerk. Het kind dan wordt opgenomen in onze kergemeenschap. Als u twijfelt of u heeft nog vragen, neem dan gerust contact op met de pastoor.
– U kind kan ook gedoopt worden tijdens de eerstecommunievoorbereiding.
– Kinderen die niet op een katholieke school zitten, worden verwacht godsdienstles te volgen.

Data voor 2021

Voor Mortsel: