Eerste communie

slider eerste communie 1
slider eerste communie 2
slider eerste communie 3
slider eerste communie 4
slider eerste communie 5
Slider Eerste communie 2022 H Fam
previous arrow
next arrow

Beste ouders,
Hartelijk welkom in de parochies van Mortsel en Edegem. Proficiat met jullie keuze voor een eerste communie.
Jullie hebben een dochter of zoon die geboren is in 2017 of nu in het tweede leerjaar zit. Dit schooljaar kan zij/hij in Edegem of Mortsel haar/zijn eerste communie ontvangen als jullie dat wensen.
Je eerste communie ontvangen, is niet zomaar een feest: het is een verdere stap in de geloofsgroei van jullie kinderen. Wij willen hen goed voorbereiden in nauwe samenwerking met jullie als ouders. Hieronder vinden jullie alvast de data van de communievieringen en van de infoavonden. Inschrijven doe je door te klikken op de link van jouw parochie of van de parochie waar jouw kind naar school gaat. Je vult het digitale formulier daar rechtstreeks in. Je houdt best de doopgegevens van jouw kind bij de hand.

Aandachtspunten

– Om je kind geldig zijn of haar eerste communie te laten vieren is het belangrijk dat het Roomskatholiek gedoopt is of het doopsel wordt erkend door de Roomskatholieke kerk. Het kind wordt dan opgenomen in onze kerkgemeenschap. Als u twijfelt of u heeft nog vragen, neem dan gerust contact op met de pastoor.
– Uw kind kan ook gedoopt worden tijdens de voorbereiding op de eerste communie.
– Kinderen die niet op een katholieke school zitten, worden verwacht godsdienstles te volgen. Een attest hiervan is nodig.

Data voor werkjaar 2024-2025

De data voor de infoavonden eerste communie:

– dinsdag 17 september om 19.30u voor de kinderen van de parochies Sint Benedictus Mortsel, Sint Jozef Mortsel en Sint Lodewijk Mortsel, in de kerk van Sint Benedictus (eerste communie zelf op zaterdag 3 mei om 9.30u in Sint Benedictus)
– dinsdag 17 september om 20u voor de kinderen van de parochies Sint Jozef Edegem en OLV Basiliek Edegem in de OLV Basiliek (eerste communie zelf op zaterdag 17 mei om 9.30u in de OLV Basiliek)
– woensdag 18 september om 19.30u  voor de kinderen van de parochies Heilig Kruis Mortsel en Heilige Bernadette Mortsel in de kerk van Heilige Bernadette Mortsel (eerste communie zelf op zaterdag 24 mei om 9.30u in de kerk van Heilige Bernadette)
– woensdag 18 september om 20u voor de kinderen van de parochie Heilige Familie Edegem in de kerk van Heilige Familie Edegem (eerste communie zelf zaterdag 3 mei om 11u)

Algemene coördinatoren:
Anne De Vos anne.dv@scarlet.be en Nicole De Laet nicoledelaet_bastenie@hotmail.com
Pastoor Tom Schellekens
Tel. 0494 478 499
pastoor.tomschellekens@gmail.com

Hier vinden jullie de teksten en de melodie van de ‘kleine en vaste liedjes’

Heer ontferm u

Voor de tekst klik HIER!
Voor de partituur klik HIER!

Gloria in excelsis Deo alleluia

Voor de partituur met tekst klik HIER!

Heer luister naar mij

Voor de partituur met tekst klik HIER!

Alleluia

Voor de partituur met tekst klik HIER!

offerande: Ik heb iets meegebracht – wij hebben veel van jou gekregen

Voor de partituur met tekst klik HIER!

Hosanna

Vrede wensen

Hevenu Shalom gezongen versie
Hevenu Shalom instrumentaal

Voor de tekst en partituur klik HIER!

Lam Gods

Voor partituur met tekst klik HIER!