Doopsel

Proficiat

met jullie vraag naar het doopsel. Jullie zijn net ouders geworden van een pasgeboren kindje of zijn al een tijdje onderweg met een opgroeiend kind. Welkom.
In Mortsel en Edegem is het de bedoeling dat ouders eerst een voorbereidingsavond volgen voor het doopsel. Volg best de avond in de gemeente waar het doopsel zal plaatsvinden. De datum van het doopsel kan dus enkel na zo’n avond vallen.

Volwassenen of jongeren ouder dan 14 jaar die gedoopt willen worden, nemen rechtstreeks contact op met pastoor Tom. Het doopsel voor volwassenen gaat door in de Paaswake (de avond voor Pasen) en het vormsel op Pinksteren in de kathedraal.

Op die avond ontmoeten jullie ook andere ouders van dopelingen en kunnen jullie indien gewenst afspreken om samen een doopviering te organiseren. Jullie krijgen ook uitleg over de waarde en betekenis van het doopsel en we gaan met jullie in gesprek over jullie keuze.
Verwittig altijd eerst de coördinator Anne De Vos voor je naar zo’n avond komt.
Intussen kunnen jullie een datum zoeken voor het doopsel zelf.

Voor Mortsel en de Basiliek zal het doopsel doorgaan met pastoor Tom. Doopsels in Mortsel kunnen op zaterdag in de kerk van Sint-Benedictus en op zondag in de kerk van Heilig Kruis. Doopsels in de basiliek kunnen op een zondag per maand.

Voor Edegem zal het doopsel doorgaan met diaken Luc. In de Heilige Familie kunnen doopsels op zaterdag of zondag, in de basiliek op een zondag per maand.

Info avonden Mortsel:

Elke avond, van 20 u. tot 21u.30, is bedoeld voor alle mensen van de 5 parochies van Mortsel of doopsels in de basiliek door pastoor Tom.
De eerstkomende avonden die telkens doorgaan in parochiehuis Johannes XXIII in de H Kruisstraat 18

Woensdag 13 mei 2020 Mortsel
Woensdag 1 juli 2020 Mortsel
Woensdag 26 augustus 2020 Mortsel
Woensdag 7 oktober 2020 Mortsel
zat 6 en zon 7 feb 2021: Lichtmis met dankviering voor de dopelingen van 2020

Info avonden Edegem

Elke avond, van 20 u. tot 21u.30, is bedoeld voor alle mensen van de 3 parochies van Edegem (behalve doopsels in de basiliek door pastoor Tom zie Mortsel). De eerstkomende avonden die telkens doorgaan in de crypte onder de basiliek (ingang langs de rechterzijde achteraan net voor de hondenweide)

Maandag 9 maart 2020 Edegem
Maandag 11 mei 2020 Edegem
maandag 21 september 2020 Edegem
maandag 11 november 2020 Edegem
zat 6 en zon 7 feb 2021: Lichtmis met dankviering voor de dopelingen van 2020

Coördinator: Anne De Vos
anne.dv@scarlet.be
Pastoor Tom Schellekens
pastoor.tomschellekens@gmail.com
0494 47 84 99
Diaken Luc Van Hoof
luc.van.hoof1@telenet.be
0485 97 06 95

Als alle info beschikbaar is kan u de gegevens invullen in het formulier dat u met deze link kan vinden: klik hier!