Doopsel

Proficiat

met jullie vraag naar het doopsel. Jullie zijn net ouders geworden van een pasgeboren kindje of zijn al een tijdje onderweg met een opgroeiend kind. Welkom.

Via dit filmpje krijgen jullie al een voorsmaakje van wat een doopsel betekent.

In Mortsel en Edegem is het de bedoeling dat ouders eerst een voorbereidingsavond volgen voor het doopsel. Volg best de avond in de gemeente waar het doopsel zal plaatsvinden. De datum van het doopsel kan dus enkel na zo’n avond vallen.

Volwassenen of jongeren ouder dan 14 jaar die gedoopt willen worden, nemen rechtstreeks contact op met pastoor Tom. Het doopsel voor volwassenen gaat door in de Paaswake (de avond voor Pasen) en het vormsel op Pinksteren in de kathedraal.

Op die avond ontmoeten jullie ook andere ouders van dopelingen en kunnen jullie indien gewenst afspreken om samen een doopviering te organiseren. Jullie krijgen ook uitleg over de waarde en betekenis van het doopsel en we gaan met jullie in gesprek over jullie keuze.
Verwittig altijd eerst de coördinator Anne De Vos voor je naar zo’n avond komt.
Intussen kunnen jullie een datum zoeken voor het doopsel zelf.

Voor Mortsel en de St.-Antoniuskerk in Edegem (centrum) zal het doopsel doorgaan met pastoor Tom. Doopsels in Mortsel kunnen op zaterdag in de kerk van Sint-Benedictus en op zondag in de kerk van Heilig Kruis. Doopsels in de St.-Antoniuskerk kunnen één zondag per maand met pastoor Tom.

Voor Edegem zal het doopsel doorgaan met diaken Luc. In de Heilige Familie (Elsdonk) kunnen doopsels op zaterdag of zondag.

Info avonden Mortsel:

Elke avond, van 20 u. tot 21u.30, is bedoeld voor alle mensen van de 5 parochies van Mortsel of doopsels in de basiliek (die doorgaan in de kerk van Sint-Antonius) door pastoor Tom.
De eerstkomende avonden die telkens doorgaan in parochiehuis Johannes XXIII in de H Kruisstraat 18

Woensdag 1 december 2021 Mortsel
Lichtmis 29-30 januari 2022
Woensdag 16 februari 2022 Mortsel
Woensdag 20 april 2022 Mortsel
Woensdag 22 juni 2022 Mortsel

Info avonden Edegem

Elke avond, van 20 u. tot 21u.30, is bedoeld voor alle mensen van de 3 parochies van Edegem (behalve doopsels in de St.-Antoniuskerk door pastoor Tom: zie Mortsel). De eerstkomende avonden die telkens doorgaan in de vergaderlokalen van de basiliek.

Maandag 15 november 2021 Edegem
Maandag 24 januari 2022 Edegem
Lichtmis 29-30 januari 2022
Maandag 7 maart 2022 Edegem
Maandag 9 mei 2022 Edegem

Coördinator: Anne De Vos
anne.dv@scarlet.be
Pastoor Tom Schellekens
pastoor.tomschellekens@gmail.com
0494 47 84 99
Diaken Luc Van Hoof
luc.van.hoof1@telenet.be
0487 89 06 13

Als alle info beschikbaar is kan u de gegevens invullen in het formulier dat u met deze link kan vinden: klik hier!