KWB SINT-LODE / HEILIG KRUIS Veilig op de fiets

KWB SINT-LODE / HEILIG KRUIS Veilig op de fiets

U kan nog snel inschrijven voor volgende gratis activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen.

Op donderdag 20 april is er om 20 uur in de Erikazaal van het Dieseghemhof  een workshop “Veilig en Vrolijk op de fiets”. De interesse in (elektrisch) fietsen nam de laatste jaren snel toe. Helaas heeft dat ook tot gevolg dat er meer ongevallen met fietsers gebeuren. Om jouw veiligheid te verhogen wanneer je je met de fiets in het verkeer begeeft, organiseert kwb deze workshop. Je kennis van het verkeersreglement krijgt een opfrissing, met extra aandacht voor de dingen die belangrijk zijn voor de fietsers. Daarnaast worden heel wat praktische tips gegeven om het veilig te houden op de weg. Deze workshop is voor iedere fietser interessant, of je nu alleen of in groep fietst, met een gewone fiets, racefiets of elektrische fiets. Onze fietsexpert heeft tips voor iedereen!”

Onze fietsexpert Patrick Hapers duikt ter voorbereiding in de wirwar van reglementen en al wat met de fiets te maken heeft en probeert dit voor ons op een rijtje te zetten. Dit wordt een avond waarin fietsers veel aan elkaar te vertellen hebben. De deelnemen is gratis, maar we vragen wel om in te schrijven. Dat kan bij Guido Gommeren, 0475 31 57 48 of kwbmortsel@gmail.com. Guido geeft ook graag meer informatie.

Recreatieve fietstocht

Enkele dagen later, namelijk op zaterdag 22 april, organiseren we een fietstocht van van ongeveer 25 kilometer. We vertrekken om 14 uur aan het Dieseghemmhof, Osylei 43. We houden het laagdrempelig zodat iedereen kan deelnemen aan deze activiteit.

We maken er een gezellige activiteit van waar veel plaats is voor ontmoeting met de vrienden van KWB. We houden de snelheid uiteraard beperkt tot maximaal 15 kilometer per uur en voorzien ook een tussenstop waar iedereen ruim de tijd krijgt voor een gezellige babbel, drankje enz. Aan de deelnemers vragen we wel dat zij op voorhand hun fiets goed in orde brengen. Breng ook best wat fietsherstelgerief mee. Een goede reservebinnenband en een flesje drinkwater voor onderweg kunnen ook zeer nuttig zijn! André Decoster laat ons verrassende fietspaadjes zien; zijn fietstochten zijn zoals steeds prima! Er kunnen maximum 14 personen deelnemen. Daarom is inschrijven bij André Decoster absoluut nodig: 0485 94 70 of andre.decoster3@gmail.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.