KWB SINT-LODE / HEILIG KRUIS Geleid bezoek aan kasteel Cantecroy en luisterwandeling

KWB SINT-LODE / HEILIG KRUIS Geleid bezoek aan kasteel Cantecroy en luisterwandeling

Op zaterdag 25 november organiseert KWB St.-Lode / H. Kruis een geleid bezoek aan het domein en kasteel Cantecroy. Afspraak ter plaatse, Cantecroylaan 30 in Mortsel om 10.30 uur. Er kunnen maximaal 25 mensen mee, dus inschrijven is noodzakelijk. Dat inschrijven doe je bij Mike Lahousse via email mike.lahousse@skynet.be of tel. 03 449 36 13 of 0485 02 36 65 ten laatste op 15 november.

Onder de deskundige leiding van Kristel bezoeken we dit gekende kasteeldomein gedeeltelijk buiten, gedeeltelijk binnen. Kasteel Cantecroy heeft een roemrijke geschiedenis. Meer dan 1000 jaar geleden al is er sprake van de nederzetting Cantincrode, toebehorend aan de abdij van Lobbes. Er verbleven ook echt wel enkele beruchte figuren, maar daar vertelt Kristel je wel meer over tijdens haar gidstocht van anderhalf à twee uur.

Voor de liefhebbers van Italiaanse Gastronomie schuiven we nadien in het “Restaurant Cavalieri” onze beentjes onder tafel voor een staaltje van Italiaanse kookkunst. We worden verwend met een aperitief Coupe Prosecco met aperitiefhapje. Het voorgerecht is sashimi van zalm met crocante fijne gesneden “lattuga” en mayonaise van ricotta. Als hoofdschotel is er saltimbocca van kalf escalope, saus van kalf en witte wijn, groenten en aardappelen uit de oven. Tenslotte crémeux van pure chocolade met vanille-ijs als dessert. Aangepaste wijnen, water, koffie en thee zijn in de prijs inbegrepen.

De kosten van de rondleiding worden gedragen door onze KWB-kas. Het diner kost 55 euro, uiterlijk op 15 november te betalen rekening BE46 9730 5645 4236 van KWB St.-Lode / H. Kruis met de mededeling “Eten kasteel Cantecroy”.

Een spannende luisterwandeling

Van 26 oktober tot 7 januari kan u een spannende wandeling met de stem van Stan van Samang maken. Die wandeling begint aan de hoeve Dieseghem, Wouter Volkaertstraat 44 in Mortsel. Voor meer informatie stuurt u een mailtje naar kwbmortsel1@gmail.com of belt u naar 0475 31 47 58.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.