Kruispuntviering met eerste communicantjes in Heilig Kruis

Kruispuntviering met eerste communicantjes in Heilig Kruis

(Volledige fotoreportage onderaan)

Bij de eerste adventszondag zat de kerk goed vol. De eerste communicantjes van Heilig Kruis en Heilige Bernadette kwamen mee vieren. Wat was het een vreugde om al die kinderen bij ons te hebben. Ze kwamen echt meedoen en dat hebben we geweten.

Ze zongen uit volle borst mee met de liedjes die ze al leerden. Toen pastoor Tom hen bij zich riep om uitleg te geven over de lezingen, stormden ze naar voor. Maar het werd geen overdrukke bende. In tegendeel. De kinderen luisterden. Ze kleefden aan Pastoor Toms lippen. Die straalde bij al dat enthousiasme.

Ondertussen waren ook de mensen van de kindernevendienst teruggekeerd met heel mooi werk bij de start van de advent. Een kaars, sterren en natuurlijk een hartje voor Jezus die binnenkort geboren wordt

Bij het onze vader klonken de kinderen als een geoefend koor. En toen mochten ze naar voor. Niet voor de communie (dat is voor 3 mei), maar voor een kruisje.

Na de viering werd het achteraan gezellig gemaakt in de ontmoetingsruimte. Daar wachtte koffie, thee , maar ook sapje de mensen op met heel veel koekjes en snoep voor de kinderen.

Dank aan de muziekgroep en ondersteunend koor. Dank aan de begeleiders van de nevendienst. Dank aan de begeleiders van de eerste communicantjes. Dank aan de mensen die voor het gezellige moment achteraf zorgden. Dank aan iedereen die deze viering tot een prachtige adventsstart maakte.

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.