Kruispuntviering met dankviering van de Eerste Communicantjes

Kruispuntviering met dankviering van de Eerste Communicantjes

Het was een opgewekte viering waarbij de kinderen die net het eerste communie deden actief betrokken waren. Pastoor Tom vertelde op zijn eigen vlotte en gevatte manier over de dag van God. De dag dat we samen komen om ook onze tweede, derde, vierde en zelfs onze 5000ste communie te vieren.

Er was, zoals in elke kruispuntviering, ook een nevendienst waar de kleinere kinderen het verhaal uit de bijbel op hun niveau aangeboden kregen en dat enthousiast tot een grote tekening verwerkten.

Er werd op het einde van de viering ook gezongen en geapplaudisseerd voor Denise W. Deze dame die nog regelmatig mee komt vieren in onze kerk werd met haar 108 jaar deze week de oudste Belg; en ze woont nog steeds zelfstandig.

Na de viering werd er enthousiast en gezellig bijgepraat in de ontmoetingsruimte met koffie, frisdrank en koekjes. Dat wordt een goede gewoonte. De kerkgangers zijn bij elkaar betrokken en de warmte van zo’n moment is moeilijk te beschrijven.

Laat het een teken zijn dat de zon scheen toen we allemaal vertrokken.

Dank aan iedereen die meehielp aan deze viering en nevenviering. Dank aan de muzikanten. Dank aan pastoor Tom. Het was een inspirerende viering!

About the author

Dirk Van de Poel administrator

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.